Πώς να απαλλαγείτε γρήγορα από τα παράσιτα στο σώμα: θεραπεία στο σπίτι

Τα παράσιτα είναι "μη προσκεκλημένοι" επισκέπτες ενός ατόμου που μπορεί να ζήσει και να αναπαραχθεί στο σώμα του. Αυτά είναι βακτήρια, πρωτόζωα, ιοί, αρθρόποδα, σκουλήκια. Ανεξάρτητα από τα παράσιτα που έχουν προσκολληθεί σε ένα άτομο, όλα βλάπτουν σίγουρα το σώμα, τρέφοντας με αίμα, κύτταρα, απελευθερώνοντας τοξίνες και τοξίνες. Συχνά οι ανεπιθύμητοι γείτονες του ανθρώπινου σώματος είναι ελμινθίες (σκουλήκια). Για να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα με ιατρικές ή λαϊκές θεραπείες, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τα πάντα με τη σειρά - από πού προέρχονται και πώς να προστατευτείτε από αυτά.

Ελμινθικές εισβολές

Τα ελμίνθια εγκαθίστανται στο ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους.

Οι κύριες μέθοδοι εισβολής:

 • Geohelminthic. Τα παράσιτα διεισδύουν μαζί με μολυσμένο χώμα, υπολείμματα αποβλήτων, περιττώματα που μεταφέρονται από μύγες. Η μόλυνση συμβαίνει μέσω άμεσης επαφής με κατοικίδια ή άγρια ​​ζώα. Τα αυγά Helminth καταπίνονται με νερό από ανοιχτές πηγές.
 • Βιοηλμινθικό. Οι προνύμφες διεισδύουν σε ανεπαρκώς θερμικά επεξεργασμένο κρέας ή ψάρι, μολυσμένα με σκουλήκια.
 • Ορισμένα σκουλήκια εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος μέσω τσιμπήματα εντόμων.
 • Επικοινωνία. Τα Helminths εξαπλώνονται από άτομο σε άτομο. Έτσι μολύνονται οι πνευμονοσκώληκες.

Γνωρίζοντας τους τρόπους μόλυνσης από ελμίνθους, πρέπει να θυμάστε τους απλούς, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικούς τρόπους για την πρόληψη των ελμινθικών εισβολών.

Πρόληψη λοιμώξεων

Για την αποφυγή εισβολών, πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:

 1. Μετά από επαφή με το έδαφος, τα ζώα πρέπει να καθαρίσουν σχολαστικά τα χέρια και τα νύχια τους. Τα τρόφιμα που αναπτύσσονται στο έδαφος πρέπει να πλένονται με τρεχούμενο νερό και να ζεμαίνονται με βραστό νερό.
 2. Το κρέας, τα ψάρια πρέπει να αγοράζονται μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα που συμμορφώνονται με τον υγειονομικό έλεγχο. Τα προϊόντα πρέπει να μαγειρευτούν καλά για να καταστρέψουν πιθανές προνύμφες (Φινλανδών) ελμινθών.
 3. Ο καθημερινός υγρός καθαρισμός χώρων και μπάνιου μειώνει την πιθανότητα επαφής με αυγά σκουληκιών. Ο αγώνας ενάντια στις μύγες, τις κατσαρίδες και τα τρωκτικά παίζει σημαντικό ρόλο.
 4. Μην πίνετε ωμό νερό από ανοιχτές πηγές, κατοικίδια ζώα ή άγρια ​​ζώα.

Η παραβίαση των βασικών κανόνων υγιεινής μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση με ελμίνθους. Είναι πιθανό να υποθέσουμε ότι τα σκουλήκια έχουν διεισδύσει στο ανθρώπινο σώμα από συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, απώλεια βάρους, αλλεργικές αντιδράσεις, πόνο στους μυς ή στις αρθρώσεις, κνησμό, δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Είναι επιτακτική ανάγκη να διεξαχθεί εργαστηριακή εξέταση για να προσδιοριστεί ο τύπος των σκουληκιών και ο διορισμός της ανθελμινθικής θεραπείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, όταν μολυνθεί με εχινόκοκκο, απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Δεν μπορείτε να εμπλέξετε ανεξάρτητα την πρόληψη της ελμινθίαση με φάρμακα. Η αυτοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές.

Θεραπεία παρασιτικών ασθενειών

Η θεραπεία χορηγείται σε κάθε ασθενή ξεχωριστά, καθώς εξαρτάται από τον τύπο του παθογόνου, την περιοχή εντοπισμού, την ηλικία του ατόμου, την κατάσταση του σώματος και άλλους δείκτες. Υπάρχουν περίπου 70 τύποι σκουληκιών. Αυτά είναι νηματώδεις (στρογγυλές), επίπεδες σκώληκες (ταινίες, σκουλήκια). Για την καταπολέμησή τους, η φαρμακευτική βιομηχανία παράγει μια σειρά ανθελμινθικών φαρμάκων στενού και ευρέος φάσματος. Εκτός από αυτές τις μορφές δοσολογίας, οι γιατροί συνταγογραφούν επίσης σύνθετη θεραπεία που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της εργασίας των κατεστραμμένων οργάνων.

Κάθε ανθελμινθικό χάπι μπορεί να λαμβάνεται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Ορισμένα φάρμακα έχουν παρενέργειες όπως ναυτία, κοιλιακό άλγος και πονοκεφάλους. Σχεδόν όλα τα φάρμακα έχουν ισχυρή ηπατοτοξικότητα - καταστρέφουν τα ηπατικά κύτταρα, επομένως, στους ασθενείς συνταγογραφούνται συχνά φάρμακα για τη διατήρηση της φυσιολογικής υγείας του ήπατος.

Λαϊκές θεραπείες

Μπορείτε να απαλλαγείτε από παράσιτα με λαϊκές θεραπείες, φυσικά, είναι αδύνατο σε 1 ημέρα, αλλά αρκεί 3-5 ημέρες. Πριν πάρετε βότανα, πρέπει να εξοικειωθείτε με τις παρενέργειες και τις αντενδείξεις.

Φυτικά παρασκευάσματα

Για την απομάκρυνση των επίπεδων ταινιών που ζουν στο έντερο, παρασκευάζεται μια έγχυση από ίσες δόσεις (20 g η καθεμία) buckthorn, tansy και ένα ποτήρι νερό. Πρέπει να πίνετε τσάι από βότανα δύο φορές την ημέρα σε ένα ποτήρι. Στο μείγμα που προκύπτει, μπορείτε να προσθέσετε ένα λίτρο ζεστό βραστό νερό, ένα γαρύφαλλο ψιλοκομμένο σκόρδο, να βάλετε ένα κλύσμα.

Για τη δεύτερη έγχυση, ανακατέψτε ίσες μερίδες από αψιθιά, χαμομήλι, ήπια (30 g)Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας βότανα, ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό. Πίνετε δύο φορές την ημέρα.

σπόροι κολοκύθας για την απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα

Μπορείτε να απαλλαγείτε από σκουλήκια με έγχυση σπόρων κολοκύθας, buckthorn, ήπιου (20 g το καθένα). Ένα εγχυμένο κουτί συλλογής τραπεζιού σε ένα ποτήρι βραστό νερό πρέπει να πίνεται δύο φορές την ημέρα για τρεις ημέρες.

Το παρακάτω είναι μια καθολική θεραπεία για όλους τους τύπους σκουληκιών:

 • ένα κουταλάκι του γλυκού κενταύρος, knotweed, wormwood, buckthorn, elecampane, βαλεριάνα, ευκάλυπτος και μέντα.
 • δύο κουταλάκια του γλυκού ρίζες κολλιτσίδας, χαμομηλιού, πικραλίδας.
 • τρεις κουταλιές της σούπας tansy θα πρέπει να συνθλιβούν, να βράσουν στον ατμό μια κουταλιά της σούπας σκόνη σε έναν μύλο νερού.

Πρέπει να πίνετε το ζωμό για δύο εβδομάδες, ένα ποτήρι την ημέρα.

Κλύσματα σκουληκιών

Επειδή τα περισσότερα από τα σκουλήκια επιλέγονται από τα ανθρώπινα έντερα, μπορείτε να τα απαλλαγείτε με φαρμακευτικά κλύσματα.

Κλύσματα σκουληκιών σκόρδου συνιστώνται για παιδιά και ενήλικες:

 1. Κόψτε το κεφάλι του σκόρδου, προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζάνι βραστό νερό, αφήστε το για μισή ημέρα. Οι εγχύσεις για όλους τους τύπους κλύσματος πρέπει να αραιώνονται με ένα λίτρο ζεστού νερού. Δώστε κλύσματα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
 2. Για παιδιά ηλικίας τριών ετών, η έγχυση παρασκευάζεται από 5 σκελίδες σκόρδου και μισό ποτήρι νερό. Το μάθημα είναι δύο εβδομάδες.
 3. Ετοιμάστε ένα μείγμα ψιλοκομμένων τριών σκελίδων σκόρδου, μια κουταλιά της σούπας κρεμμύδι gruel, ρίξτε βραστό νερό (50 ml), επιμείνετε, στραγγίστε, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού. Αρκεί μια εβδομαδιαία πορεία θεραπείας.

Οι σπόροι κολοκύθας, ένα αφέψημα σκόρδου στο γάλα, βοηθούν στην απομάκρυνση των ταινιών από το σώμα. Το πρωί με άδειο στομάχι, πρέπει να φάτε 100 γραμμάρια ακατέργαστων σπόρων κολοκύθας, μετά από μια ώρα πιείτε ένα ποτήρι γάλα σκόρδου, βάλτε ένα κλύσμα σκόρδου.

Οι γιατροί λένε πάντα ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Οι δεξιότητες υγιεινής, η κουλτούρα προετοιμασίας τροφίμων είναι οι κύριοι υπερασπιστές ενάντια στις ελμινθικές εισβολές. Αλλά αν δεν ήταν δυνατό να προστατευτείτε, πρέπει να απαλλαγείτε επειγόντως από τα παράσιτα. Η θεραπεία για τα παράσιτα μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι, αλλά μόνο μετά από εξέταση, προσδιορισμός του τύπου των ελμινθών, με προσεκτική εφαρμογή των συστάσεων του γιατρού.