Χαρακτηριστικά παρασιτικών ασθενειών του ανθρώπου

Παράσιτα – έτσι ονομάζεται μία από τις πιο κοινές ομάδες των μολυσματικών ασθενειών. Μέχρι σήμερα είναι γνωστά περίπου 300 παράσιτα που αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων και θανατηφόρα. Στο χώρο της ευρωπαϊκής ηπείρου είναι μόλις μερικές δεκάδες παράσιτα (ιατρικό όνομα – helminthiasis, σκουλήκι μόλυνση).

Το μεγαλύτερο μέρος επίκαιρα για τον άνθρωπο παράσιτα διαδεδομένη σε χώρες με τροπικά και υποτροπικά κλίματα, καθώς και το χαμηλό επίπεδο της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης και το υγειονομικό πολιτισμού.

Τι είναι επικίνδυνα παράσιτα

τι είναι επικίνδυνα παράσιτα

Παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να χτυπήσει σχεδόν κάθε σύστημα οργάνων. Ο βαθμός της βλάβης εξαρτάται από το είδος helminthes ανίχνευσης, τη διάρκεια της νόσου, την αρχική κατάσταση της υγείας τους. Όσο νωρίτερα η διάγνωση της συγκεκριμένης worm προσβολές, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να γρήγορα να απαλλαγούμε από το παράσιτο. Γι ' αυτό είναι σημαντικό έγκαιρα διαγνώσει την κατάσταση προσβολές από παράσιτα και να ολοκληρώσει όλα τα στάδια της θεραπείας.

Σχεδόν κάθε επιλογή helminthiasis, ιδιαίτερα η μακροχρόνια ρέει, προκαλεί σημαντική βλάβη στο σώμα του ανθρώπου. Σκουλήκι μόλυνση είναι η αιτία της καθυστέρησης ψυχο-κινητική ανάπτυξη σε παιδιά κάθε ηλικίας, μειώνει σημαντικά την απόδοση και τα ζωτικά αποθέματα σε ενήλικο άτομο.

Ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου σκουλήκι μόλυνση προωθεί ευαισθητοποίηση, μειώνει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αντισταθεί μολυσματικές και άλλες ασθένειες, επιπλέον, μειώνεται σημαντικά η αποτελεσματικότητα της ο εμβολιασμός.

Για τον καθαρισμό του σώματος από παράσιτα σε σπάνιες περιπτώσεις συμβαίνει αυθόρμητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη θεραπεία για ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Τι αντιπροσωπεύουν τα παράσιτα

τι είναι τα παράσιτα

Παράσιτα (είναι σκουλήκια ή σκώληκες) είναι μια εκτεταμένη ομάδα από περίπλοκες οργανισμούς που είναι σε θέση long-να υπάρχει σε ενεργή κατάσταση σε ποικίλες συνθήκες. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα της ύπαρξης μέσα σε ένα άλλο ζωντανό οργανισμό (ανθρώπου ή ζώου), και έλαβε το όνομα "προσβολές σκουλήκι".

Σήμερα είναι γνωστό με διάφορα είδη παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα. Η πιο διαδεδομένη ταξινόμηση παράσιτα ανάλογα με την εξωτερική τους δομή και τα χαρακτηριστικά του κύκλου ζωής.

Με βάση τα βιολογικά χαρακτηριστικά τα παράσιτα χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες:

 • roundworms (αυτοί είναι οι νηματώδεις), για παράδειγμα, Trichinella, Ancylostoma, παράσιτο των εντέρων, ascaris;
 • σκουλήκια (που κεστώδη), για παράδειγμα, φατνιακό, εχινόκοκκο, lentets μεγάλη, tsepen βοοειδών, των χοίρων και πυγμαίος;
 • flukes (είναι τα τρηματώδη), για παράδειγμα, opisthorchis, Fasciola, Cloner.

Εκτός από αυτό, όπως και πολλές άλλες ασθένειες, παρασιτικές ασθένειες διαφέρουν:

 • σε σοβαρότητα;
 • με οδηγεί το σύνδρομο της στοκχόλμης, δηλαδή, ποιο σύστημα οργάνων είναι κατεστραμμένο στο μεγαλύτερο βαθμό;
 • από την παρουσία και τη φύση των επιπλοκών;
 • με την πιθανή έκβαση της νόσου.

Χαρακτηριστικά παράσιτα

Σταδιοποίηση ανάπτυξης

Για παρασιτικές ασθένειες χαρακτηρίζεται από μια σειρά από διαφορές, που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά παράσιτα και τους κύκλο ζωής.

Ποσότητα ενήλικες παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα δεν αυξάνεται, με την προϋπόθεση της απουσίας του νέου μόλυνση. Για την υλοποίηση του κύκλου ζωής οι περισσότεροι παράσιτα απαιτείται αλλαγή των οικοτόπων (το σώμα του ζώου, το έδαφος, κλπ.).

Για κάθε παράσιτο είναι χαρακτηριστικό σταδιοποίηση ανάπτυξης. Σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής προφέρεται gel'mint περνά μια σειρά από διαδοχικά διαδοχικών σταδίων ανάπτυξης. Συνήθως, το αυγό του παρασίτου μετατρέπεται σε χωματερή και στη συνέχεια στην ενήλικη είδη. Αντίστροφη ανάπτυξη δεν συμβαίνει, το αυγό δεν μπορεί αμέσως να προχωρήσουμε στο στάδιο της ενήλικης άτομα.

Στο ανθρώπινο σώμα το παράσιτο εισέρχεται σε ένα στάδιο του κύκλου ζωής του, και βγαίνει προς τα έξω – σε ένα άλλο. Ακριβώς με αυτό το σημείο σχετίζεται contagionist πρακτικές όλων των παρασιτικών ασθενειών του ανθρώπου. Δηλαδή, είναι αδύνατον να μολυνθεί περισσότερες παρασιτικές ασθένειες με άμεση επαφή με ένα μολυσμένο άτομο.

Πιθανές τρόπους διείσδυσης στο ανθρώπινο σώμα

Με πολλά είδη των παρασίτων, ένα άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει οπουδήποτε – δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Είναι πιο πιθανό να συμβεί από τις παρακάτω επιλογές:

 • προφορική τρόπο, δηλαδή, όταν η μη συμμόρφωση με την προσωπική υγιεινή, χρήση βρώμικα ή θερμικά μη μεταποιημένα προϊόντα;
 • διαδερμική τρόπο, δηλαδή οι προνύμφες ή ενήλικα άτομα τα παράσιτα εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα μέσω βλάβη στο δέρμα κατά την επαφή με το νερό ή το έδαφος, με τη συμμετοχή δάγκωμα έντομα.

Το μεγαλύτερο μέρος παράσιτα, επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα, κατοικούν σε αυτό μόνο στο ενήλικο στάδιο, ως επί το πλείστον εντός του πεπτικού σωλήνα. Αυτό είναι το λεγόμενο εντερικά παράσιτα (σκουλήκια). Αυτοί με τη σειρά, ανάλογα με ορισμένα χαρακτηριστικά χωρίζονται σε 2 ομάδες.

Τα εντερικά παράσιτα της πρώτης ομάδας εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα με τη μορφή αυγού. Στο πεπτικό σύστημα είναι η μεταμόρφωση στο ενήλικο άτομο. Ταξιδιού όπως παράσιτα (παράσιτο των εντέρων, lentets μεγάλη, χοίρων και βοοειδών tsepen) περιορίζονται μόνο τα διάφορα τμήματα του πεπτικού συστήματος.

Οι εκπρόσωποι της δεύτερης ομάδας (τους προνύμφες ή αυγά) κάνουν πολύ πιο μακροχρόνια και δύσκολη τη μετανάστευση σε διάφορους ιστούς και όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Μόνο μετά από αυτό σχηματίζεται ένα ενήλικο άτομο του παρασίτου. Είναι σαφές ότι τα συμπτώματα όπως παρασιτικές ασθένειες πολύ πιο πλούσιο, δεδομένου ότι η διαδικασία μετεγκατάστασης συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στο σώμα ο άνθρωπος.

Τα παράσιτα, που στο στάδιο ενήλικα άτομα ή οι προνύμφες βρίσκονται εκτός του πεπτικού συστήματος ονομάζονται ύφασμα. Αν στον άνθρωπο το παράσιτο υπάρχει μόνο στο στάδιο της προνύμφης, τότε ο άνθρωπος γι ' αυτόν – είναι οικολογικό αδιέξοδο, να φύγει από το οποίο προφέρεται gel'mint δεν μπορεί.

Χαρακτηριστικά του κύκλου ζωής παράσιτα

Για να ξέρετε, πώς να απαλλαγούμε από τα παράσιτα στο σώμα, θα πρέπει στο συνολικό γραμμές αντιπροσωπεύουν τον κύκλο ζωής τους. Οι γνώσεις αυτές βοηθούν επίσης μην επιτρέπετε την είσοδο παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του κύκλου ζωής της, όλα τα παράσιτα χωρίζονται σε:

 • geo παράσιτα;
 • μεταδοτική helminthiasis;
 • βιο helminthiasis.

Για την υλοποίηση του κύκλου ζωής geo παράσιτα (whipworm, necator), πρέπει να τα αυγά ένα ορισμένο χρονικό διάστημα βρίσκονταν στο έδαφος. Περαιτέρω, κατά την άμεση επαφή με το βρώμικο χώμα, χρησιμοποιούνται αρκετά καλά πλυμένα λαχανικά, με βρώμικα χέρια παράσιτα εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα.

Ο μεταδοτική παράσιτα (παράσιτο των εντέρων, νανώδες tsepen) όλα τα στάδια της ανάπτυξης συμβαίνουν μόνο στο ανθρώπινο σώμα, χωρίς αλλαγή του περιβάλλοντος. Μόνο αυτά τα είδη των παρασιτικές ασθένειες που μεταδίδονται απευθείας από άτομο σε άτομο. Επίσης, είναι δυνατόν, ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία, περιπτώσεις εκ νέου autothority, δηλαδή από τον εαυτό του όταν η μη συμμόρφωση των κανόνων υγιεινής και των δεξιοτήτων.

Το πιο πολύπλοκο κύκλο ζωής οι λεγόμενες Βιοστοιχεία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του κύκλου ζωής τους είναι η παρουσία ενδιάμεσο ξενιστή. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι ως ενδιάμεσο, έτσι και το τελικό αφεντικό. Για παράδειγμα, όταν èhinokokkoze ο άνθρωπος είναι ο ενδιάμεσος οικοδεσπότης, και οι σκύλοι και οι γάτες – οριστική. Σε περίπτωση το βόειο κρέας κεστώδη, αντίθετα, οι εκπρόσωποι των βοοειδών είναι ενδιάμεσοι οικοδεσπότες, και ο άνθρωπος – οριστική.

Τα συμπτώματα της παράσιτα

Τα κλινικά σημεία παράσιτα, από τη μία πλευρά, καθορίζονται πρωτογενή ήττα του ενός ή του άλλου οργάνου, από την άλλη πλευρά, έχουν κοινά χαρακτηριστικά, που επιτρέπουν την επισήμανση, οξεία και χρόνια φάση παρασιτικής νόσου.

Η οξεία φάση παρασιτικής νόσου αντιστοιχεί μεταναστευτικής στάδιο αναπτυσσόμενες προθερμαίνεται. Εκδηλώνεται τόσο κλινικά συμπτώματα όπως αλλεργικές και τοξικό αντιδράσεις (ascariasis, σχιστοσωμίαση, fascioliasis, τριχίνωση).

Ανοσολογικά συνιστώσα έχει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη της οξείας φάσης parasitosis, διαμορφώνει μια συγκεκριμένη stereotipnoe κλινική εικόνα και λίγο την ομοιότητα με άλλους ανοσολογικά αντιδράσεις μη λοιμώδους χαρακτήρα – φαρμακευτική, αλλεργική δερματίτιδα και άλλες.

Κρυφό περίοδο κατά πλειοψηφία parasitosis είναι λίγες εβδομάδες, μειώνεται σε 7-10 ημέρες σε μια μαζική έκδοση προσβολή και μακραίνει όταν χαμηλής έντασης.

Τα κύρια συμπτώματα παρασιτικές ασθένειες είναι τα εξής:

 • αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος – από χαμηλής ποιότητας έως πολύ υψηλή?
 • πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις, διαφορετικής διάρκειας και έντασης;
 • ο σχηματισμός του εξανθήματος σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, διαφορετικό μέγεθος και την ένταση, συνοδεύεται ελλείμματος φαγούρα;
 • αρκετά σημαντικές οίδημα του δέρματος και του υποδόριου ιστού, τουλάχιστον – βλεννογόνων; η πιο χαρακτηριστική για τριχίνωσηκαι ότι και έδωσε την ασθένεια χαρακτηριστική λαϊκή ονομασία "εκτός νόμου";
 • η ανάπτυξη πνευμονικής συνδρόμου, δηλαδή, νυχτερινού ξηρού βήχα, asthmatoid καταστάσεις, ο σχηματισμός της πνευμονίας με τα μεταναστευτικά από την εστία της ήττας;
 • ανάπτυξη υπερηχογράφημα κοιλίας σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από μέτρια πόνο στο στομάχι, με υγρό καρέκλα χωρίς προσμίξεις βλέννας και αίματος;
 • σε σοβαρές περιπτώσεις παρατηρείται βλάβη του κεντρικού νευρικού συστήματος και της καρδιάς;
 • Το διακριτικό σημάδι της helminthiasis είναι οι αλλαγές στο περιφερικό αίμα: έντονη λευκοκυττάρωση και πολύ ηωσινοφιλία (μέχρι 30-40%).

Κατά τη θεραπεία στο στάδιο της οξείας φάσης, μέσα από τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα είναι πιο αποτελεσματική.

Στο στάδιο της χρόνιας φάσης παρασιτικές ασθένειες βλαβερή επίδραση καθορίζεται θέα τον ενήλικο παράσιτο. Αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω:

 • το μεγάλο τοξικό και λιγότερο αλλεργιογόνο από την επίδραση;
 • μηχανική βλάβη των ιστών στην περιοχή παρασιτισμός (για παράδειγμα, η εχινοκοκκίαση του ήπατος);
 • απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, διαταραχή του μεταβολισμού, την ανάπτυξη της αναιμίας και καχεξία;
 • σοβαρή αναιμία;
 • αυξημένη ευερεθιστότητα και το άγχος του ανθρώπου;
 • πιθανή ένταξη μόλυνση και την εμμηνόπαυση, στάθμιση τρεχουσών άλλες λοιμώδεις και μη-λοιμώδης ασθένειες, καθώς και της εγκυμοσύνης.

Η διάρκεια της ύπαρξης των επιμέρους παράσιτα είναι διαφορετική – από μερικές ημέρες και εβδομάδες (παράσιτο των εντέρων) πριν από πολλά χρόνια. Μετά από να υποστεί παρασιτικής της νόσου είναι δυνατή η εκ νέου μόλυνση, επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα δεν σχηματίζεται. Ως εκ τούτου, εφάπαξ καθαρισμός του σώματος από παράσιτα δεν προστατεύει από την εκ νέου επεισοδίου της νόσου.

Θεραπεία από τα παράσιτα

θεραπεία από τα παράσιτα

Η κλασική ιατρική θεραπεία parasitosis σήμερα έχει φτάσει σε σημαντικά κέρδη. Η εισαγωγή στην κλινική πρακτική ενώσεις βενζιμιδαζόλη και imidazola επέτρεψε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία πολλά είδη helminthiasis.

Αυτά τα φάρμακα έχουν ένα ευρύ φάσμα επιπτώσεων, χαμηλός-τοξικές κατά τη σύντομη πορεία της θεραπείας, για ενήλικες και παιδιά είναι εύκολο στη χρήση. Θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα αντίστοιχα για την ηλικία της δοσολογίας των φαρμάκων.

Πώς να καθαρίσει το σώμα από το συγκεκριμένο παράσιτο, ποια θεραπευτική αγωγή επιλέξετε και πώς ακριβώς το κείγκα – αποφασίζει ο γιατρός. Δεν συνιστάται για την πρόληψη helminthiasis από την προσωπική πρωτοβουλία, έτσι όπως είναι εθιστικό να drug administration, δηλαδή να μειώσει την επίδραση τους.

Καθαρισμός από παράσιτα

Όταν parasitosis θεραπεία λαϊκές θεραπείες δεν είναι λιγότερο δημοφιλής από τα μέσα της παραδοσιακής ιατρικής. Οι υποστηρικτές των φυσικών μέσων θεραπείας παρασιτικές ασθένειες επικεντρώνονται στην ασφάλεια και την ευελιξία είναι η θεραπεία. Υπάρχουν πολλές συνταγή της παραδοσιακής ιατρικής, που επιτρέπει αρκετά για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα. Η πιο γνωστή από τις παρακάτω επιλογές αντιμετώπισης παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα:

 • κορίανδρος και σπόρους κολοκύθας και ως προληπτικό και θεραπευτικό εργαλείο από παράσιτα;
 • αλκοολικό βάμμα σε μανιτάρια σε συνδυασμό με Bellamy μανιτάρια;
 • το αφέψημα από τα κουκουνάρια;
 • βάμμα από τα πράσινα καρύδια.

Τυχόν λαϊκές θεραπείες από παράσιτα πρέπει να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με ανατοκισμού και καθαρά χέρια. Πριν από την επιλογή του ενός ή του άλλου συνταγή είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο άνθρωπος δεν έχει αλλεργία περιλαμβάνονται σε φάρμακα συστατικά.

Πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τα παράσιτα

πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τα παράσιτα

Είναι τόσο εύκολο και δύσκολο. Μερικούς απλούς κανόνες θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης από οποιοδήποτε παράσιτο:

 • σχολαστικό πλύσιμο των χεριών;
 • σωστή συνήθεια να χρησιμοποιούν ξεχωριστή σύνολο των πιάτων;
 • προσεκτικά επεξεργαστεί θερμικά πάσα κρέας και ψάρι, με προσοχή να καταναλώνουν λιαστές και παστά ψάρια και κρέατα λαό;
 • επεξεργασία με βραστό νερό τα λαχανικά και τα φρούτα (μετά από το πλύσιμο κάτω από τρεχούμενο νερό);
 • πάντα να πλένετε με σαπούνι και νερό τα χέρια σας μετά από την επαφή με τα ζώα (ακόμη και κατοικίδια).

Μόλυνση από παράσιτα σε οποιαδήποτε ηλικία – το πρόβλημα είναι μια άσχημη, αλλά είναι μίας χρήσης, όταν νωρίς άρχισαν θεραπεία.