Παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα: συμπτώματα και θεραπεία

τα παράσιτα ζουν στα καρύδια

Από την εφεύρεση του μικροσκοπίου, ο καθένας ξέρει τι ζει στο σώμα του.ένας τεράστιος αριθμός μικροοργανισμών. . . Πολλοί από αυτούς είναι αναντικατάστατοι συμμετέχοντες στις διαδικασίες της πέψης, της παραγωγής ορμονών, βιταμινών και ενζύμων. Ωστόσο, το σώμα μας είναι επίσηςφυσικό περιβάλλονδιάφοροςπαράσιτα, ο αριθμός και η ποικιλία των ειδών των οποίων είναι πολύ εντυπωσιακή. Προκαλούν τρομερή βλάβη στα ανθρώπινα όργανα και ιστούς, που ζουν στο κυκλοφορικό σύστημα (πλασμώδιο ελονοσίας), στο δέρμα (ψείρες και ψύλλοι) και στις εσωτερικές κοιλότητες του σώματος (σκουλήκια). Η κατηγορία των ενδοκυτταρικών παρασίτων περιλαμβάνει παθογόνους ιούς και μικρόβια που προκαλούν ηπατίτιδα, γρίπη, έρπη, πολιομυελίτιδα, λεμφοκοκκιωμάτωση, AIDS και μια σειρά από άλλες επικίνδυνες ασθένειες. Υπάρχει σωτηρία;

Περιγραφήσυμπτώματακαιμεθόδους αγώναμε όλα τα είδηπαράσιτατο ανθρώπινο σώμα θα απαιτούσε τη δημιουργία ενός συμπαγούς πολυτομικού έργου. Θα περιοριστώ σε ελμινθικά προβλήματα - ασθένειες που προκαλούνται από παρασιτικά σκουλήκια (σκουλήκια) και μεθόδους αντιμετώπισής τους.

Περισσότερα από 250 είδη σκουληκιών έχουν περιγραφεί από την επιστήμη,που ζει στο ανθρώπινο σώμα. . . Επιπλέον, οι ιατρικές στατιστικές δείχνουν ότι σχεδόν το 95% της ανθρωπότητας έχει μολυνθεί από παράσιτα και, ειδικότερα, από σκουλήκια. Επομένως, κανείς μας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν είναι αποθήκη απρόσκλητων καλεσμένων. Φυσικά, αυτά τα θλιβερά γεγονότα δεν αποτελούν λόγο για πανικό και επειγόντως διεξαγωγή εξέτασης για την παρουσία ελμινθών. Ωστόσο, για να γνωρίζουμε το τυπικόσυμπτωματολογίαόλοι πρέπει να γνωρίζουν την παρουσία τους.

Τα ακόλουθα κύρια συμπτώματα υποδεικνύουν την παρουσία παρασίτων στο σώμα:

  • αδυναμία;
  • δραστική απώλεια βάρους?
  • ανεξήγητη αύξηση βάρους και δυσκολία απώλειας βάρους.
  • πονοκεφάλους άγνωστης προέλευσης.
  • τάση για διάρροια και γαστρεντερικές διαταραχές.
  • δερματικές παθήσεις που κυμαίνονται από ακμή έως τριχόπτωση, ψωρίαση και νευροδερματίτιδα.
  • μειωμένη ανοσία, συχνές εκδηλώσεις έρπητα και άλλων μολυσματικών ασθενειών.
  • αυπνία.

Κάθε ένα από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύει μια διαταραχή που δεν σχετίζεται άμεσα με τα σκουλήκια. Ωστόσο, εάν έχετε πολλά προβλήματα από τη λίστα ταυτόχρονα, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για τη διάγνωση καικαθαρισμός του σώματος από παράσιτα. . .

Όποιος έχει διαβάσει προσεκτικά τα συμπτώματα που ενυπάρχουν στην ελμινθική εισβολή, μάλλον έθεσε στον εαυτό του το ερώτημα: γιατί τα σκουλήκια μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους, επειδή "τραβούν χυμούς από εμάς" και δεν παρέχουν πρόσθετη τροφή; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα μυστήριο εδώ. Έχοντας εγκατασταθεί στα έντερα, τα σκουλήκια παίρνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από το σώμα μας και του αφήνουν κενές θερμίδες. Για την αναπλήρωσή τους, το σώμα χρειάζεται περισσότερη τροφή και αυτή η διαδικασία οδηγεί αναπόφευκτα σε παχυσαρκία.

Τι κι αν οι δοκιμές έδειξαν την παρουσία σκουληκιών; Ποιες λαϊκές και φυτοθεραπευτικές μέθοδοι θεραπείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρασιτικές εισβολές;

Μεταξύ των κυρίωνκατά των παρασίτων(σκουλήκια) συνιστά η παραδοσιακή ιατρικήβότανα που περιέχουν πικρίακαι με αντιμικροβιακή δράση. Η επίδραση της θεραπείας πολλαπλασιάζεται εάν χρησιμοποιούνται πολύπλοκα αντιπαρασιτικά φυτικά σκευάσματα, τα οποία έχουν επιζήμια επίδραση όχι μόνο στα ίδια τα παράσιτα, αλλά και στις προνύμφες τους.

Είναι γνωστά αποτελεσματικά φαρμακευτικά βότανα για την αποβολή των σκουληκιώνφασκόμηλοκαιθηρανθεμίς. . . Το πρώτο φυτό είναι δηλητηριώδες, επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε ως μέρος μιας ανθελμινθικής συλλογής, στην οποία υποδεικνύεται το δοσολογικό σχήμα και τηρείται η ακριβής δοσολογία. Το Tansy πρέπει να λαμβάνεται μόνο από ενήλικες. Ένα έγχυμα από αυτό το φυτό, που ευρέως αποκαλείται σκουλήκι, χρησιμοποιείται κατά των σκουληκιών, των στρογγυλών σκουληκιών και άλλων τύπων σκουληκιών.

elecampane στην καταπολέμηση των παρασίτων

Οι ρίζες έχουν ένα ευρύ φάσμα ανθελμινθικής δράσης.ελεκαμπάνη. . . Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα παράσιτα όχι μόνοστο πεπτικό σύστημα, αλλά επίσηςστο αίμα, το νευρικό σύστημα και τους πνεύμονες.

Φικαρίαπροσφέρει σε ένα άτομο όχι μόνο ανακούφιση από κονδυλώματα και δερματικά εξανθήματα, αλλά είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να απαλλαγούμε απόλάμπλια- δύσκολα αφαιρούμενο είδος σκουληκιών που παρασιτούν στο ανθρώπινο ήπαρ. Χρησιμοποιήστε αυτό το φυτό επίσηςάγριο δεντρολίβανο, είναι καλύτερα ως μέρος μιας ισορροπημένης συλλογής ανθελμινθικών, καθώς η αυτοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.

Ισχυρόςπαραλυτική επίδραση στις ταινίεςδιαθέτει αφέψημα από τη φλούδα φρούτων, λουλουδιών ή φλοιού κλαδιώνχειροβομβίδα. . . Η ίδια ομάδα φαρμακευτικών φυτών περιλαμβάνει την αρσενική φτέρη, το κοινό θυμάρι (θυμάρι) και τον εκατονταύριο.

Ένα απλό και αξιόπιστο αντιπαρασιτικό λαϊκό φάρμακο, η μέτρια χρήση του οποίου μπορεί να συνοδεύσει την καταπολέμηση των ελμινθών, είναισκόρδο. . . Τα καμένα αιθέρια έλαια αυτού του φυτού ερεθίζουν τους υποδοχείς στο δέρμα των σκουληκιών και αρχίζουν να κινούνται προσπαθώντας να ξεφύγουν από το επιθετικό περιβάλλον. Ωστόσο, με την ασκαρίαση, το σκόρδο πρέπει να τρώγεται προσεκτικά, καθώς δεν πεθαίνουν όλα τα στρογγυλά σκουλήκια που διεισδύουν στο στομάχι από υδροχλωρικό οξύ. Μερικά από αυτά μπορούν να εισέλθουν στον οισοφάγο ή στην αναπνευστική οδό.

Ένα άλλο χρήσιμο φυτικό ανθελμινθικό φάρμακο είναι ο κολοκυθόσπορος.. . . Το λεπτό πράσινο κέλυφος που καλύπτει τους σπόρους περιέχει μια ουσία που προκαλείοι ασκαρίδες έχουν μυϊκή παράλυση. . .Οι σπόροι κολοκύθας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί για τα σκουλήκια της καρφίτσας. . . Για την καταστροφή του στρογγυλού σκουληκιούΗ απλή πρόσληψη σπόρων κολοκύθας φέρνει μικρό όφελος, πολύ καλύτερα να καταναλωθείέλαιο από σπόρους κολοκύθας: Προσθέστε το σε σαλάτες ή συνοδευτικά με δημητριακά αντί για κανονικό ηλίανθο.

Τρώγοντας τακτικά κάρδαμο, τζίντζερ και κανέλαθα δώσει πρόληψηανάπτυξη εντερικής ελμινθίασης.

Παρά τα τεράστια οφέλη των φαρμακευτικών βοτάνων στην καταπολέμηση των παρασίτων, δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλους σημαντικούς κανόνες για τη θεραπεία των ελμινθικών εισβολών. . .

Το πρώτο είναι η μετάβαση σε χορτοφαγική διατροφή.με άφθονα ωμά λαχανικά, ξηρούς καρπούς, βότανα και φρούτα. Ο κύριος σκοπός του είναι να στερήσει τα παράσιτα από την τροφή., που βασίζεται στο κρέας και το γάλα, που καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά. Αυτά τα τρόφιμα είναι αργά στην πέψη και ως εκ τούτουχρησιμεύουν ως τόπος αναπαραγωγής για σκουλήκια.Όσοι φοβούνται, μαζί με τον αποκλεισμό του γάλακτος από τη διατροφή, ότι στερούν από τον οργανισμό τους ασβέστιο, θα πρέπει να χρησιμοποιούν γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση. Σε αυτά, η καζεΐνη γάλακτος είναι σε εύπεπτη μορφή.

Το δεύτερο σημείο είναιαύξηση της ανοσίας του οργανισμούμε την υποστήριξη των φορέων που διαδραματίζουν βασικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Ο κυριότερος είναι ο σπλήνας, ο οποίος ανανεώνει το αίμα μας και παράγει λεμφοκύτταρα - τους αντικαρκινικούς υπερασπιστές του οργανισμού.

Όσοι γλίτωσαν ευτυχώς την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας θα πρέπει να θυμούνται ότι αυτό το τμήμα του εντέρου ταξινομείται αδικαιολόγητα ως περιττοί αταβισμοί. Είναι ένα σημαντικό εργαστήριο του οργανισμού μας, όπου παράγονται βιταμίνες Β και ζουν ωφέλιμοι μικροοργανισμοί, χωρίς τους οποίους τα έντεραδεν θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. . .

μαύρη καρυδιά στην καταπολέμηση των παρασίτων

Επομένως, προσπαθήστε να ακολουθείτε τη σωστή διατροφή και να παίρνετε τακτικά αντιελμινθικά φάρμακα:Αντιπαρασιτική συλλογή βοτάνων(μάθημα 2 εβδομάδων τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο) ήβάμμα μαύρου καρυδιούένα μάθημα 1 μήνα 1 φορά το χρόνο. τοανακουφίστε την σκωληκοειδή απόφυση από στρογγυλά σκουλήκιαπου τον επισκέπτονται τακτικά για να αναπληρώσουν τα αποθέματα βιταμίνης Β. Ως αποτέλεσμα τέτοιων επισκέψεων, εμφανίζεται φλεγμονή, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη αφαίρεσης της σκωληκοειδούς απόφυσης. Αυτό στερεί από τον οργανισμό απαραίτητες βιταμίνες, γεγονός που οδηγεί περαιτέρω σε διάφορες ασθένειες.

Το τρίτο σημείο της καταπολέμησης των σκουληκιών διατυπώθηκε συνοπτικά και συνοπτικά από τους Αθωνίτες μοναχούς, αν και, στην πραγματικότητα, ο κανόνας αυτός είναι ευρύτερος και καθολικός.

"Αν θέλετε μια γλυκιά ζωή - πιείτε και φάτε πικρό,αν θέλεις μια πικρή ζωή στη θλίψη και την αρρώστια, τρως και πίνεις γλυκά».

Αποκλείοντας το αλεύρι και τα γλυκά από τη διατροφή μας ή μειώνοντας στο ελάχιστο, εμείςστερούμε τα σκουλήκια και τα παράσιταπρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη. Ένα ζωντανό παράδειγμα της πρακτικής τήρησης αυτού του ρητού είναι η διατροφή των λαών των νότιων χωρών. Εδώ, τα περισσότερα πιάτα βασίζονται στην πικράδα και τα καυτερά μπαχαρικά. Χωρίς τη χρήση τους σε ζεστά κλίματα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προστατευτείτε από τα παράσιτα.

Επιστρέφοντας στις φυτοθεραπευτικές μεθόδους θεραπείας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για ναο καθαρισμός του σώματος από τα παράσιτα ήταν επιτυχής, η λήψη φαρμακευτικών αντιπαρασιτικών βοτάνων πρέπει να συνδυαστεί με κλύσματα που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοξινών που απομένουν μετά το θάνατο των σκουληκιών. Μια εναλλακτική επιλογή μπορεί να είναι η παράλληλη λήψη καθαρτικών εγχυμάτων φλοιού ιπποφαούς, λιναρόσπορου, σέννας, που συχνά αποτελούν υποχρεωτικά συστατικά των αντιπαρασιτικών σκευασμάτων. Οι χρεώσεις πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη, καταπραϋντικά βότανα που δεν θα προκαλέσουν «πονόκοιλο», γι' αυτό οι σύνθετες χρεώσεις είναι πάντα προτιμότερες από τα ανθελμινθικά βότανα που λαμβάνονται χωριστά.

Ένα καλό παράδειγμααντιπαρασιτική συλλογή ευρέος φάσματος δράσης(για διαφορετικούς τύπους ελμινθών) είναι η συλλογή της ακόλουθης σύνθεσης: άνθη τάνσυ 3 μέρη, χαμομήλι 2, φύλλο γκι 2, μέντα 1, ευκάλυπτος 1, βότανο αψιθιάς 1, θυμάρι 3, αγαρικό 2, centaury 2, knotweed 1, celandine 1, άγριο δεντρολίβανο 1, πικραλίδα 2, ρίζες καλαμούς 2, ελεκαμπάνι 1, βαλεριάνα 1, φλοιός ιπποφαούς 1. Για να προετοιμάσετε το έγχυμα, μια κουταλιά της σούπας βότανα θα πρέπει να παρασκευαστεί με ένα ποτήρι βραστό νερό. Επιμείνετε 30 λεπτά. Ενταση. Πίνετε ένα ποτήρι έγχυμα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες το πρωί και το βράδυ. Με σοβαρές ελμινθικές βλάβες, επεκτείνετε την πορεία σε ένα μήνα, ξεκουραστείτε για 2 εβδομάδες και μπορείτε να ξεκινήσετεθεραπεία μαύρης καρυδιάς.Είναι πιο ευχάριστο (χωρίς πικρή γεύση όπως το έγχυμα βοτάνων), αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικό. Η πορεία της θεραπείας με βάμμα μαύρης καρυδιάς είναι 2 μήνες. Παράλληλα, πρέπει να πάρετε λάδι από σπόρους κολοκύθας ήΒάλσαμο με λάδι κολοκύθας(έλαιο κολοκύθας αναμιγνύεται με λάδι γαϊδουράγκαθου 1: 1 και προσθέτοντας μερικές σταγόνες έλαιο μέντας) 1 κουταλιά γλυκού 3 φορές την ημέρα για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Να είναι υγιής! Βρείτε χρόνο για να αποτρέψετε ασθένειες, τότε πολύ λιγότερος θα χρειαστεί για θεραπεία.