Διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από παρασιτικές εισβολές

Κάθε άτομο πρέπει να ξέρει πώς να απαλλαγεί από τα παράσιτα. Φυσικά, ο γιατρός θα επιλέξει τη φαρμακευτική αγωγή ξεχωριστά για κάθε ασθενή, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον τα βασικά. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τον έξω κόσμο. Από τη γέννηση, το ανθρώπινο σώμα κατοικείται από διάφορους μικροοργανισμούς και τις περισσότερες φορές είναι παρασιτικής φύσης. Με τα χρόνια, αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται, επομένως είναι απαραίτητο να καθαρίζετε περιοδικά το σώμα από τα παράσιτα και τα απόβλητα τους. Για αυτό, έχουν αναπτυχθεί πολλές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα άτομο. Αλλά είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν από τέτοιες διαδικασίες, ώστε να μην επιδεινώσετε την υγεία.

Συμπτώματα ασθένειας

Συνήθως, οι παρασιτικές λοιμώξεις μεταδίδονται μέσω του στόματος. Για παράδειγμα, μπορούν να εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα με ωμό κρέας. Αυτό συμβαίνει συνήθως για την εξάπλωση των ταινιών. Μια άλλη κοινή αιτία είναι το γλείψιμο των δακτύλων ή το δάγκωμα των νυχιών. Πολύ συχνά, τα παράσιτα μεταδίδονται από ένα μολυσμένο ζώο στον ιδιοκτήτη του. Αυτό συμβαίνει με τη συχνή επαφή με το ζώο ή τα περιττώματά του.

ένα κορίτσι μολύνεται με παράσιτα από ένα σκύλο

Μερικοί τύποι σκουληκιών βρίσκονται στο νερό. Όταν εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα, επιλέγουν τα καταλληλότερα μέρη για περαιτέρω ανάπτυξη και αναπαραγωγή. Αυτό ισχύει συνήθως για το συκώτι, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο, τη λέμφο, το αίμα. Εκεί, τα άτομα φτάνουν στη σεξουαλική τους ωριμότητα και στη συνέχεια αρχίζουν να αναπαράγονται ενεργά. Μετά από αυτό, αφήνουν το ανθρώπινο σώμα και αναζητούν έναν νέο ιδιοκτήτη. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο κύκλος επαναλαμβάνεται συνεχώς.

Τις περισσότερες φορές, τα σκουλήκια ξεκινούν σε ένα παιδί, αλλά στους ενήλικες μπορούν επίσης να είναι. Συνήθως, ένα άτομο αναπτύσσει τέτοια παράσιτα όπως σκουλήκια και pinworms. Μπορεί επίσης να υπάρχουν μολυσματικοί σκώληκες, επιδερμίδες του ήπατος. Επιπλέον, τοξόπλασμα, τριχομόνας, γονοκόκκος, ουρεόπλασμα, λάμπλια, μυκόπλασμα, χλαμύδια, γαρδνερέλα, αμοιβάδα είναι κοινά. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη διάφορες ιογενείς και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Κατά κανόνα, τα ακόλουθα συμπτώματα υποδεικνύουν την παρουσία παρασίτων:

 • συχνές ασθένειες, ειδικά αν έχουν γίνει χρόνιες.
 • ασταθή κόπρανα, συχνή εναλλαγή διάρροιας και δυσκοιλιότητας, πόνος στην κοιλιά, μετεωρισμός.
 • αδυναμία, λήθαργος, συνεχής κόπωση, ένα άτομο κουράζεται γρήγορα, αλλά ακόμη και μετά από ανάπαυση δεν έχει χρόνο να αναρρώσει.
 • καταθλιπτική διάθεση;
 • οδυνηρές αισθήσεις στις αρθρικές αρθρώσεις και τους μυς.
 • δραστικές αλλαγές στο βάρος ενός ατόμου - τόσο ταχεία απώλεια βάρους όσο και παχυσαρκία.
 • μεταβολικά προβλήματα.
 • η ασυλία εξασθενεί, ένα άτομο έχει συχνά κρυολόγημα.
 • συχνές αλλεργικές αντιδράσεις. Το δέρμα γίνεται πιο δεκτικό.
 • εμφανίζονται σημάδια αναιμίας από έλλειψη σιδήρου.
 • συχνές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση.
 • δερματίτιδα, δερματικά εξανθήματα, δερματοπάθειες, φλεγμονώδεις διεργασίες στο δέρμα, διάχυση, κηλίδες γήρανσης εμφανίζονται αρκετά συχνά.
 • το λευκό του ματιού γίνεται κίτρινο.
 • ένα άτομο μπορεί να τρίξει τα δόντια του ενώ κοιμάται.
 • κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ένταση της έκκρισης σάλιου αυξάνεται, ένα άτομο ανοίγει το στόμα του, το σάλιο ρέει προς τα κάτω, σχηματίζοντας άφθονα σημεία στο μαξιλάρι.
 • Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνία.
 • εμφανίζεται βρογχικό άσθμα.
 • ποικίλες ασθένειες φλεγμονώδους φύσης αναπτύσσονται στα όργανα του ουροποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος.

Σημαντικές πληροφορίες

Για τη μόλυνση από παράσιτα διαφορετικών ειδών και κατηγοριών, είναι διαφορετικά τα συμπτώματα. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν σκουλήκια στο ανθρώπινο σώμα (αυτά είναι συνηθισμένα σκουλήκια), τότε υποφέρει συχνά από εντερικές διαταραχές. Επιπλέον, εμφανίζονται οδυνηρές αισθήσεις στην κοιλιά. Οι κρίσεις άγχους, νευρικότητας και πανικού είναι χαρακτηριστικές, συνήθως τη νύχτα. Μερικές φορές εμφανίζεται ζάλη. Σε ορισμένους ασθενείς, τα άτομα μπορούν να παρατηρηθούν απευθείας στα κόπρανα.

κοιλιακό άλγος με παράσιτα στα έντερα

Ο κατάλογος των συμπτωμάτων της ταινίας είναι κοιλιακή δυσφορία, διάρροια. Το άτομο έχει πολύ καλή όρεξη, αλλά ταυτόχρονα χάνει γρήγορα βάρος. Τα άτομα μπορούν να παρατηρηθούν στα κόπρανα. Επιπλέον, πρέπει να δώσετε προσοχή σε οδυνηρές αισθήσεις στο ήπαρ.

Εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί από pinworms, τότε το πιο εντυπωσιακό σύμπτωμα είναι ο κνησμός στον πρωκτό. Το άτομο γίνεται νευρικό και ευερέθιστο. Η όρεξη επιδεινώνεται, εμφανίζεται αϋπνία.

Προετοιμασία για επώαση

Υπάρχουν πολλές αντενδείξεις για έναν τέτοιο καθαρισμό. Αυτό περιλαμβάνει τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • την περίοδο της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας στις γυναίκες ·
 • ανάπτυξη ογκολογικών ασθενειών ·
 • σοβαρές ασθένειες των αιμοφόρων αγγείων και της καρδιάς.
 • ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής ·
 • περίοδος επιδείνωσης διαφόρων χρόνιων ασθενειών.
 • γρίπη, SARS, πυρετός.
 • οξεία μορφή ηπατικής και νεφρικής ανεπάρκειας.
 • οποιαδήποτε αιμορραγία ·
 • εμμηνόρροια σε μια γυναίκα.

Για να καθαρίσετε το σώμα, πρέπει πρώτα να περάσετε από μια σειρά προπαρασκευαστικών διαδικασιών. Εάν υπάρχουν συμπτώματα που είναι χαρακτηριστικά της παρουσίας παρασίτων, τόσο εντερικών όσο και άλλων, τότε πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο και να υποβληθείτε σε πλήρη εξέταση. Με βάση τα αποτελέσματα της διάγνωσης, ο γιατρός θα επιλέξει την καλύτερη επιλογή θεραπείας.

συμβουλή γιατρού για την απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα

Η πρόληψη τέτοιων παθήσεων και η θεραπεία τους πρέπει να πραγματοποιούνται όταν ένα άτομο είναι εντελώς υγιές, δεν πρέπει να υπάρχουν διάφορες αντενδείξεις και σοβαρές ασθένειες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να στραφείτε σε μια υγιεινή διατροφή πριν χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους θεραπείας. Στην ιδανική περίπτωση, αυτή θα πρέπει να είναι μια χορτοφαγική διατροφή, αλλά μπορείτε απλά να περιοριστείτε στην απουσία βαρέων γευμάτων και λιπαρών τροφών. Συνιστάται να ακολουθείτε μια ελαφριά δίαιτα για μερικές εβδομάδες για να ανακουφίσετε το ανθρώπινο σώμα. Συνιστάται η κατανάλωση περισσότερων φρέσκων λαχανικών και φρούτων, αλλά πρέπει να ξεπλένονται καλά. Αλλά η ζάχαρη και τα εκλεπτυσμένα τρόφιμα είναι καλύτερα να αποκλείονται από τη διατροφή. Φροντίστε να ακολουθείτε το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ. Πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 λίτρα υγρού την ημέρα. Το νερό δεν πρέπει να είναι ανθρακούχο.

Συνιστάται η κατανάλωση πρωτεϊνών και υδατανθράκων ξεχωριστά. Διαφορετικά, τα ένζυμα δεν θα εκτελούν αποτελεσματικά τις λειτουργίες τους, έτσι ώστε να εμφανίζονται πεπτικές διαταραχές. Ως αποτέλεσμα, τα τρόφιμα εισέρχονται στα έντερα που δεν αφομοιώνονται πλήρως, γεγονός που δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες για εντερικά παράσιτα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα τυριά, τα όσπρια και τα κρέατα πρέπει πάντα να τρώγονται χωρίς ψωμί και πατάτες, αλλά με λαχανικά. Θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα τουλάχιστον δύο ωρών μεταξύ ενός γεύματος που αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες και ένα γεύμα με περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Συνιστάται επίσης η κατανάλωση περισσότερων δημητριακών, καθώς βοηθούν στον καθαρισμό του σώματος.

Πριν από την εξάλειψη των παρασίτων, είναι απαραίτητο να υποβληθείτε σε μια πορεία καθαρισμού των εντέρων, των νεφρών και του ήπατος. Παράλληλα, τα κλύσματα πρέπει να γίνονται εάν ο ασθενής πάσχει συχνά από δυσκοιλιότητα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφέψημα με βάση το tansy, το χαμομήλι, την καλέντουλα, την αψιθιά, το yarrow.

κλύσμα από παράσιτα στο σώμα

Τα πιο δημοφιλή φάρμακα

Διάφορα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απαλλαγούν από τους εισβολείς. Αλλά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο μετά από διαβούλευση και συνταγογράφηση γιατρού.

χάπι για παράσιτα στο σώμα

Καθαρισμός Clarke

Η μέθοδος Hilda Clark είναι πολύ δημοφιλής λόγω της απλότητας και της αποτελεσματικότητάς της στον καθαρισμό του σώματος από τα παράσιτα. Χάρη σε αυτόν, μπορείτε να αφαιρέσετε παράσιτα όπως σκουλήκια, ιούς, βακτήρια, μονοκύτταρες μορφές οργανισμών.

Η τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού σκευάσματος και βάμματος με βάση τη φλούδα ενός άγουρου μαύρου καρυδιού. Επιπλέον, θα χρειαστείτε γαρύφαλλα και αποξηραμένο αψιθιά.

Για να κάνετε βάμμα στο σπίτι, πρέπει να συλλέξετε τη φλούδα από 15 καρύδια και να ρίξετε 0, 5 λίτρα βότκα ή αλκοόλ σε αυτό. Στη συνέχεια, βάλτε σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος για μια μέρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε σκοτεινό μέρος.

έγχυση πράσινων καρυδιών από παράσιτα

Πρέπει να πάρετε χρήματα με άδειο στομάχι το πρωί. Πρώτον, το πρωί, πρέπει να ρίξετε 1 σταγόνα βάμμα ξηρών καρπών ανά 100 ml νερού. Πιείτε αργά. Στη συνέχεια, αυξήστε τον όγκο του βάμματος κάθε μέρα κατά 1 σταγόνα. Την έκτη ημέρα, υποτίθεται ότι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας σε 100 ml νερό. φάρμακα και πίνετε τέτοιο όγκο.

Η σκόνη από αποξηραμένο αψιθιά υποτίθεται ότι πρέπει να λαμβάνεται πριν από το δείπνο. Η δοσολογία είναι 0, 5 κουταλάκι του γλυκού. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Οι πρώτες δύο ημέρες πρέπει να έχουν τέτοιο όγκο, αλλά στη συνέχεια μπορεί να αυξηθεί σε ένα πλήρες κουταλάκι του γλυκού και την πέμπτη και την έκτη ημέρα, πρέπει να πάρετε 1, 5 κουταλιές της σούπας σκόνη. Έτσι πρέπει να αυξάνετε τη δοσολογία κάθε 2 ημέρες έως ότου ο όγκος είναι ίσος με τις 7 αρχικές δόσεις. Θα χρειαστούν περίπου μερικές εβδομάδες. Στη συνέχεια, για να εδραιωθεί το αποτέλεσμα και για προληπτικούς σκοπούς, είναι απαραίτητο να ληφθούν 0, 5 κουτ. αυτής της σκόνης κάθε πρωί.

Τα γαρίφαλα σε σκόνη πρέπει να καταναλώνονται το πρωί πριν από τα γεύματα. Η πρώτη δόση πρέπει να είναι ίση με ένα μπιζέλι. Τη δεύτερη μέρα, είναι ήδη 2 φορές περισσότερο. Από την τρίτη ημέρα της θεραπείας, είναι απαραίτητο να ληφθούν 3 αρχικές δόσεις. Αυτό διαρκεί μέχρι τη δέκατη ημέρα. Στη συνέχεια, καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, υποτίθεται ότι λαμβάνεται ένα τέτοιο φάρμακο ως προφύλαξη, 3 δόσεις μία φορά την εβδομάδα.

γαρίφαλο από παράσιτα στο σώμα

Η μέθοδος της τριάδας

Υπάρχουν δύο τύποι της μεθόδου. Η πρώτη έκδοση της τριάδας αναπτύχθηκε από έναν γιατρό ιατρικών επιστημών. Οι συνταγές είναι πολύ απλές. Η πρώτη τριάδα περιλαμβάνει σκόνη γαρίφαλου, αψιθιά και τανσί. Για να προετοιμάσετε ένα φάρμακο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ζυγαριά φαρμακείου. Θα χρειαστείτε 30 g αψιθιάς, 100 g μαύρισμα και άλλα 50 g γαρίφαλο. Όλα τα συστατικά πρέπει να αναμιχθούν καλά. Επιτρέπεται η αποθήκευση της σκόνης σε γυάλινο δοχείο. Η πρώτη δόση είναι 1, 75 g. Αυτό είναι περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού. χωρίς διαφάνεια. Την πρώτη ημέρα της θεραπείας, υποτίθεται ότι πίνουμε τόσο πολύ. Αυτό πρέπει να γίνει πριν φάτε το πρωί. Τη δεύτερη ημέρα, πρέπει επίσης να πάρετε την ίδια δόση, αλλά ήδη δύο φορές την ημέρα. Συνιστάται να εκτελείτε τη διαδικασία το πρωί και το μεσημέρι. Από την τρίτη ημέρα, πρέπει να πάρετε έναν αρχικό όγκο τρεις φορές την ημέρα - το πρωί, το μεσημεριανό και το βράδυ. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή όλη την εβδομάδα. Έτσι απαλλαγούμε σταδιακά από διάφορα παράσιτα. Για να εδραιωθεί το αποτέλεσμα και να πραγματοποιηθεί προφύλαξη, συνιστάται να λαμβάνετε μία δόση την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του έτους.

βότανα για την απομάκρυνση των παρασίτων

Όσο για τη δεύτερη συνταγή, είναι επίσης πολύ απλή. Είναι απαραίτητο να αλέσετε τους σπόρους του κύμινου. Στη συνέχεια προσθέστε ταξιανθίες καλέντουλας. Θα πρέπει επίσης να θρυμματιστούν. Προσθέστε επίσης το ρίζωμα του κοινού καλαμού σε αλεσμένη μορφή. Με τη βοήθεια μιας ζυγαριάς φαρμακείου, είναι απαραίτητο να μετρήσετε με ακρίβεια όλους τους όγκους των συστατικών. Θα χρειαστεί να πάρετε 2 μέρη καλέντουλας και 1 μέρος σπόρους καλαμού και κύμινο. Όλα τα συστατικά πρέπει να αναμιχθούν καλά. Επιτρέπεται η αποθήκευση της σκόνης σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Η απαλλαγή από τα παράσιτα δεν θα είναι γρήγορη, αλλά αυτή η συνταγή είναι πολύ αποτελεσματική. Πρέπει να λαμβάνεται μισή ώρα πριν από το γεύμα. Το σχήμα είναι το ίδιο όπως στην πρώτη έκδοση.

Άλλες συνταγές για παραδοσιακή ιατρική

Οι λαϊκές θεραπείες για τα παράσιτα είναι πολύ διαφορετικές. Είναι ασφαλή και όχι λιγότερο αποτελεσματικά από τα φαρμακευτικά προϊόντα.

1. Celandine

Το Celandine είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά που χρησιμοποιούνται ενάντια σε διάφορα παράσιτα. Για να προετοιμάσετε ένα βάμμα με βάση αυτό, πρέπει να πάρετε φρέσκα φύλλα, να τα αλέσετε με ένα μύλο κρέατος. Στη συνέχεια, ρίξτε τα όλα σε ένα πανί και πιέστε το χυμό. Στη συνέχεια, ο χυμός πρέπει να αραιωθεί με βότκα - και τα δύο συστατικά λαμβάνονται σε ίσες αναλογίες. Απομένει μόνο να αναμειχθεί καλά η έγχυση.

βάμμα celandine από παράσιτα

Το celandine είναι ένα πολύ δηλητηριώδες φυτό, επομένως το βάμμα είναι πολύ επικίνδυνο. Η θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Το προϊόν πρέπει να λαμβάνεται σε μικρές δόσεις. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το φάρμακο για πολύ καιρό. Δεν συνιστάται ο συνδυασμός με άλλα φάρμακα και φάρμακα. Το βάμμα πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι σε 15 σταγόνες, αραιωμένο σε 100 ml νερού. Πρέπει να ξεκινήσετε με 2 σταγόνες και στη συνέχεια να αυξήσετε σταδιακά τη δοσολογία. Μια τέτοια θεραπεία διαρκεί μια εβδομάδα, στη συνέχεια πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για 3 ημέρες και να επαναλάβετε την πορεία ξανά.

2. Πηλός

Μπορείτε να αφαιρέσετε τα παράσιτα μόνοι σας χρησιμοποιώντας ειδικό πηλό τροφίμων. Αυτή η θεραπεία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα που έχουν υψηλό ποσοστό γαστρικής οξύτητας. Είναι απαραίτητο να διαλύσετε λίγο πηλό σε νερό για να κάνετε το υγρό να μοιάζει με γάλα. Στη συνέχεια, αφήστε τον παράγοντα να βράσει έτσι ώστε το ίζημα να καθίσει, δεν χρειάζεται να το πιείτε. Επιπλέον, το φάρμακο συνιστάται να λαμβάνεται το πρωί με άδειο στομάχι και πριν πάτε για ύπνο. Το μάθημα διαρκεί ένα μήνα. Στη συνέχεια, ως προληπτικό μέτρο, πάρτε δύο φορές την εβδομάδα.

3. Αψιθιά

Αυτό είναι ένα άλλο χρήσιμο φάρμακο για τον άνθρωπο. Πρέπει να πάρετε 1 κουτ. σκόνη από αυτό το φυτό το πρωί και το βράδυ μισή ώρα πριν από τα γεύματα και πριν τον ύπνο. Επιτρέπεται η συμπίεση της σκόνης σε ένα κομμάτι πολτό ψωμιού για να μην αισθανθεί έντονη πικρία. Η θεραπεία διαρκεί ένα μήνα. Στη συνέχεια, ως προληπτικό μέτρο, μπορείτε να πάρετε μία δόση την εβδομάδα.

4. Τάνσυ

Μπορείτε να αφαιρέσετε τα παράσιτα χρησιμοποιώντας το tansy. Πρέπει να χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης. Πρέπει να πάρετε 1 κουταλάκι του γλυκού. δύο φορές την ημέρα. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται αυστηρά η δοσολογία.

5. Γαρύφαλλο

Ένας άλλος δημοφιλής παράγοντας αφαίρεσης παρασίτων είναι τα γαρίφαλα. Πρέπει να το παίρνετε κάθε μέρα 3 φορές κατά τη διάρκεια ενός μήνα. Πρέπει να θρυμματιστεί και στη συνέχεια να καταναλωθεί με καθαρό νερό. Κάντε το μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Ως προληπτικό μέτρο, επιτρέπεται η επανάληψη της διαδικασίας μόνο 2 φορές την εβδομάδα.

Συμπέρασμα για το θέμα

Ο καθαρισμός του σώματος από τα παράσιτα είναι μια σημαντική διαδικασία. Καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής, συσσωρεύεται μεγάλος αριθμός ιών, μυκήτων, βακτηρίων. Αλλά τα παράσιτα είναι επίσης επικίνδυνα. Εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα από το περιβάλλον και στη συνέχεια αναπτύσσονται σταδιακά στο σώμα του θύματος. Στη συνέχεια αρχίζουν να γεννούν αυγά, τα οποία βγαίνουν με τα περιττώματα. Έτσι λαμβάνει χώρα η διαδικασία μόλυνσης ανθρώπων. Περιοδικά, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το σώμα από τέτοια άτομα. Αλλά πριν ξεκινήσετε μια τέτοια θεραπεία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Πολλά φάρμακα έχουν πλέον αναπτυχθεί που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των παρασίτων από το ανθρώπινο σώμα. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε συνταγές παραδοσιακής ιατρικής, είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές.