Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα με λαϊκές θεραπείες;

κοιλιακό άλγος παρουσία παρασίτων

Όλοι έχουν ακούσει ότι τα παράσιτα, που μπορούν να ζήσουν παντού, αποτελούν σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Αυτό είναι αλήθεια, επειδή τα σκουλήκια είναι παθογόνοι οργανισμοί που ζουν από τον δότη (τον άνθρωπο) και έχουν επίδραση που προκαλεί ασθένειες στο σώμα.

Σύμφωνα με στατιστικά, τα παράσιτα υπάρχουν στο σώμα κάθε τέταρτου ατόμου. Ο λόγος για ένα τόσο υψηλό ποσοστό ασθενών είναι η κακή υγειονομική και επιδημιολογική κατάσταση.

Για το λόγο αυτό, αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε εναλλακτικά (λαϊκά) μέσα καταπολέμησης των παρασίτων, τα οποία είναι ένας καλός θεραπευτικός και προφυλακτικός παράγοντας.

Συμπτώματα και σημάδια της παρουσίας παρασίτων στο σώμα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο φαινόμενο όπως η μόλυνση του ανθρώπου με ελμινθίες δεν συνοδεύεται πάντα από κανένα σημάδι, και ως εκ τούτου πολλοί ασθενείς δεν υποψιάζονται καν ότι είναι φορείς παρασίτων. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να παρατηρήσετε συγκεκριμένα συμπτώματα, με τα οποία μπορείτε να υποψιαστείτε την παρουσία σκουληκιών, ωστόσο, για να είστε σίγουροι για αυτό, θα χρειαστεί να κάνετε μια ανάλυση. Μεταξύ των χαρακτηριστικών εκδηλώσεων σκουληκιών είναι:

πόνος στο στομάχι με παράσιτα στο σώμα
  • αλλεργικό εξάνθημα?
  • αισθητή απώλεια βάρους?
  • σταθερή αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
  • γενική ασθένεια?
  • πεπτικές διαταραχές?
  • αβιταμίνωση.

Είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τα παράσιτα στο σπίτι;

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η διαδικασία απαλλαγής από τα παράσιτα είναι μια αρκετά περίπλοκη και μακρά διαδικασία που οι γιατροί πρέπει να κάνουν με φιλικό τρόπο, ωστόσο, είναι δυνατόν να επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να συνδυαστούν ταυτόχρονα αρκετές μέθοδοι, καθώς η θεραπευτική διαδικασία απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την εφαρμογή της.

Πρώτα απ 'όλα, το σώμα πρέπει να εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα να πολεμήσει το παθογόνο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, πρέπει να τρώτε σωστά, καταναλώνοντας επαρκή ποσότητα βιταμινών και μετάλλων, πρέπει να ακολουθήσετε μια ειδική διατροφή. Θα χρειαστεί επίσης να πάρετε ανθελμινθικά φάρμακα και, φυσικά, να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος επηρεάζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την ίδια τη διαδικασία απαλλαγής από τα σκουλήκια.

Οι καλύτερες λαϊκές θεραπείες για τον καθαρισμό του σώματος

Έχοντας ασχοληθεί με το ερώτημα αν είναι δυνατόν να θεραπεύσουμε τα σκουλήκια στο σπίτι, θα πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε τη θεωρία. Σήμερα, είναι γνωστός ένας τεράστιος αριθμός όλων των ειδών φυσικών θεραπειών που σας επιτρέπουν να διώξετε τα παράσιτα. Κάθε ένα από τα προϊόντα έχει ένα μοναδικό αποτέλεσμα και καθιστά δυνατή τη δράση σε συγκεκριμένους ελμινθούς. Από αυτή την άποψη, θα πρέπει να παρουσιαστούν οι πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συνταγές που μπορούν να είναι χρήσιμες από την άποψη της θεραπείας, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Μια αποτελεσματική λαϊκή θεραπεία για τα σκουλήκια - τριάδα

Το Troichetka είναι ένα αποδεδειγμένο και γνωστό φάρμακο που αποτελείται από φυσικά συστατικά. Τα ακόλουθα βότανα υπάρχουν στην κλασική τριάδα:

γαρίφαλο για την απομάκρυνση των παρασίτων
  • λουλούδια tansy - 1 γραμμάριο.
  • βότανο αψιθιάς - 0, 3 γραμμάρια.
  • γαρίφαλο - 0, 5 γραμμάρια.

Τα βότανα σε συγκεκριμένες αναλογίες πρέπει να αλέθονται και να διασκορπίζονται σε κάψουλες, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν στα φαρμακεία ή απλά να ξεπλυθούν με τη σκόνη με νερό. Για να υποβληθείτε σε μια πορεία θεραπείας, πρέπει να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Την πρώτη ημέρα, πίνετε μία μόνο δόση, τη δεύτερη ημέρα, η δόση διπλασιάζεται και την τρίτη και τις επόμενες 4 ημέρες, πρέπει να πίνετε το φάρμακο τρεις φορές. Στο τέλος της εβδομαδιαίας πορείας, το φάρμακο πρέπει να συνεχίζεται να πίνεται μία φορά την εβδομάδα για αρκετούς μήνες.

Πώς να καθαρίσετε το σώμα με αψιθιά

Όπως γνωρίζετε, η αψιθιά έχει ανθελμινθικές ιδιότητες, χάρη στις οποίες η έγχυση αυτού του βοτάνου καθιστά δυνατή την αποτελεσματική αποβολή σκουληκιών. Πρέπει να σημειωθεί ότι το καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν η σύνθεση του φαρμάκου είναι εμπλουτισμένη με άλλα βότανα. Έτσι, για την παρασκευή ενός ποιοτικού προϊόντος, είναι απαραίτητο σε ίσες αναλογίες, λαμβάνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού από κάθε προϊόν, να συνδυάσετε αψιθιά, αθάνατο, βαλσαμόχορτο, φλοιό βελανιδιάς, αχλαδιά, ιπποφαές και χαμομήλι.

αψιθιά από παράσιτα στο σώμα

Στη συνέχεια, το ξηρό μίγμα χύνεται με μισό λίτρο βραστό νερό και εγχύεται για οκτώ ώρες. Στο τέλος του χρόνου που διατίθεται για την παρασκευή της έγχυσης, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε τη θεραπεία με την προετοιμασμένη σύνθεση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να πίνετε ένα τέταρτο του ποτηριού του προϊόντος μισή ώρα πριν από τα γεύματα για δύο εβδομάδες κάθε μέρα.

Tansy για γρήγορο καθαρισμό των εντέρων και του ήπατος

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια είναι με τη βοήθεια της έγχυσης tansy, η οποία μπορεί να παρασκευαστεί πολύ εύκολα στο σπίτι. Για να δημιουργήσετε ένα φαρμακευτικό προϊόν, πρέπει να ρίξετε μια κουταλιά της σούπας ταξιανθίες με ένα ποτήρι βραστό νερό, μετά το οποίο το δοχείο με τη σύνθεση πρέπει να κλείσει καλά με ένα καπάκι και να σταλεί για να εγχυθεί σε σκοτεινό μέρος. Μετά από τέσσερις ώρες, το φυσικό παρασκεύασμα πρέπει να φιλτραριστεί, μετά το οποίο είναι έτοιμο για χρήση. Η έγχυση Tansy πίνεται τέσσερις φορές την ημέρα για μια κουταλιά της σούπας για αρκετές εβδομάδες. Άλλοι τύποι προϊόντων με βάση το tansy είναι επίσης δυνατοί, αλλά αυτός που παρουσιάζεται είναι ο πιο αποτελεσματικός.

Πώς να πάρετε το σκόρδο κατά των σκουληκιών και της λαμπλιάς

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη γιάρδια χρησιμοποιώντας μια απλή και πολύ δημοφιλή συνταγή βάμματος σκόρδου.

σκόρδο από παράσιτα στο σώμα

Για να προετοιμάσετε αυτό το παρασκεύασμα, πρέπει να συνθλίψετε 50 γραμμάρια σκελίδες σκόρδου με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια να τις ψιλοκόψετε. Στη συνέχεια, το ψιλοκομμένο σκόρδο πρέπει να σταλεί σε ένα σκοτεινό γυάλινο μπουκάλι, μετά το οποίο το περιεχόμενό του χύνεται με 200 γραμμάρια βότκας. Το περιεχόμενο της φιάλης πρέπει να ανακινείται καλά αρκετές φορές και στη συνέχεια να στείλετε το μελλοντικό φάρμακο για έγχυση για μια εβδομάδα. Στο τέλος του χρόνου, η έγχυση γίνεται κατανοητή καθημερινά πριν από τα γεύματα, 20 σταγόνες, οι οποίες αραιώνονται σε νερό. Η εκτιμώμενη πορεία θεραπείας είναι μία έως τέσσερις εβδομάδες, η οποία πρέπει να συμφωνηθεί με το γιατρό σας.

Σπόροι κολοκύθας για θεραπεία παρασίτων

Οι σπόροι κολοκύθας έχουν έντονο ανθελμινθικό αποτέλεσμα, λόγω του οποίου χρησιμοποιούνται σήμερα για τον καθαρισμό των εντέρων από τα λαμπλιά. Μία από τις καλύτερες συνταγές είναι ένα μείγμα σπόρων με μέλι, για την εφαρμογή του οποίου είναι απαραίτητο να αλέσετε περίπου 300 γραμμάρια σπόρων κολοκύθας σε σκόνη με μύλο καφέ (δόση για ενήλικα) και στη συνέχεια να το ρίξετε με μικρή ποσότητα νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι στην ήδη υπάρχουσα μάζα, ανακατέψτε καλά και πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού φάρμακο καθημερινά το πρωί πριν από τα γεύματα. Οι ειδικοί συστήνουν να κάνετε κλύσμα τρεις ώρες μετά τη λήψη των σπόρων με μέλι. Η γενική πορεία θεραπείας για τα παράσιτα με αυτή τη μέθοδο είναι περίπου τρεις ημέρες.

Πώς να κάνετε κλύσμα μαγειρικής σόδας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα κλύσμα με διάλυμα σόδας είναι μια αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας της ελμινθίας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η διαδικασία δεν είναι το μόνο θεραπευτικό εργαλείο και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλους θεραπευτικούς παράγοντες. Για να προετοιμάσετε ένα διάλυμα σόδας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο των εντέρων, πρέπει να θερμάνετε το νερό με οποιονδήποτε βολικό τρόπο σε θερμοκρασία 42 μοίρες σε όγκο 800 χιλιοστόλιτρων και να προσθέσετε 20 γραμμάρια μαγειρικής σόδας σε αυτό. Το διάλυμα πρέπει να γίνει εντελώς ομοιογενές, μετά από το οποίο, χρησιμοποιώντας ένα κλύσμα, μπορεί να εισαχθεί στο ορθό, ενώ ο μέγιστος όγκος υγρού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των εντέρων είναι δύο λίτρα.

Καθαρισμός του σώματος με γαρίφαλο

Όταν το σώμα είναι μολυσμένο με pinworms και roundworms, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφέψημα με βάση το γαρύφαλλο. Πριν ξεκινήσετε την παρασκευή του προϊόντος, πρέπει να αλέσετε το μπαχαρικό και μόνο στη συνέχεια να το ρίξετε με νερό.

γαρίφαλο από παράσιτα στο σώμα

Σύμφωνα με την αρχική συνταγή, ενάμιση γραμμάρι γαρύφαλλου αλέθονται με ένα ποτήρι βραστό νερό, μετά το οποίο το δοχείο με το διάλυμα πρέπει να σταλεί σε χαμηλή φωτιά, όπου ο ζωμός πρέπει να βράσει για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια, το προϊόν πρέπει να επιμείνει - για αυτό θα είναι αρκετό να αντέξει το μείγμα κάτω από το καπάκι για μισή ώρα. Το φάρμακο φιλτράρεται και λαμβάνεται δύο εβδομάδες τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα, 20 γραμμάρια.

Η χρήση πίσσας σημύδας στο εσωτερικό

Οι παραδοσιακοί θεραπευτές ισχυρίζονται ότι η πίσσα σημύδας είναι ένα πολύτιμο προϊόν που έχει ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών ιδιοτήτων που σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε τα σκουλήκια από το σώμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το προϊόν είναι ιδανικό όχι μόνο για ενήλικες, αλλά και για παιδιά. Για να προετοιμάσετε ένα απλό φάρμακο, θα χρειαστεί να προσθέσετε από πέντε έως δέκα σταγόνες πίσσας (ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς) σε ένα ποτήρι νερό μισογεμάτο. Η πίσσα σημύδας με τη μορφή που περιγράφεται πρέπει να πίνεται για δύο εβδομάδες, μισό ποτήρι κάθε μέρα και μετά από δύο εβδομάδες να κάνει ένα διάλειμμα. Το διάλειμμα διαρκεί δέκα ημέρες και μετά την ολοκλήρωσή του, πρέπει να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη πορεία θεραπείας.

Αντιελμινθικός παράγοντας - φλοιός ασπενίας

φλοιός ασπενίας από παράσιτα στο σώμα

Ο φλοιός του Aspen είναι εξαιρετικά δημοφιλής για τη θεραπεία των pinworms, ο οποίος λαμβάνεται με τη μορφή αφέψημα. Μπορείτε να προετοιμάσετε το προϊόν αλέθοντας 50 γραμμάρια φλοιού σε σκόνη και ρίχνοντάς τα με μισό λίτρο δροσερού νερού. Στη συνέχεια, το μείγμα πρέπει να σταλεί σε χαμηλή φωτιά και, αφού περιμένετε να βράσει η σύνθεση, συνεχίστε να μαγειρεύετε για δέκα λεπτά. Στο τέλος του καθορισμένου χρόνου, το δοχείο με το υγρό πρέπει να αφαιρεθεί από τη φωτιά και να αφεθεί κάτω από το καπάκι για μερικές ώρες για να εγχυθεί και να κρυώσει το προϊόν. Το πίνουν τέσσερις φορές την ημέρα, δύο κουταλιές της σούπας πριν από τα γεύματα και, σύμφωνα με πηγές, ένα θετικό αποτέλεσμα είναι αισθητό μετά από δύο εβδομάδες.

Η συνταγή για αποτελεσματική συλλογή βοτάνων

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτικά σκευάσματα, το οποίο χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των παρασίτων, είναι το τσάι "μοναστήρι". Για να προετοιμάσετε αυτό το θεραπευτικό ποτό, θα χρειαστεί να αναμίξετε σε ίσες αναλογίες, λαμβάνοντας κάθε συστατικό σε ένα κουταλάκι του γλυκού, τανσί, χαμομήλι και κίτρινη γεντιανή ρίζα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσθέσετε δύο κουταλάκια του γλυκού αψιθιά και τρεις κουταλιές της σούπας φλοιό ιπποφαούς στη σύνθεση. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται καλά και παρασκευάζονται σε ένα θερμός με ρυθμό ένα κουταλάκι του γλυκού της σύνθεσης ανά ποτήρι βραστό νερό. Σύμφωνα με τους παραδοσιακούς θεραπευτές, πρέπει να πίνετε αυτό το φάρμακο σε ένα ποτήρι κάθε μέρα για αρκετές εβδομάδες.

Πώς να πίνετε γάλα με σκόρδο κατά των σκουληκιών

Τις περισσότερες φορές, αυτή η συνταγή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παιδιών ηλικίας κάτω των έξι ετών, καθώς αυτό το προϊόν δεν είναι ιδιαίτερα τοξικό για το σώμα του παιδιού.

σκόρδο με γάλα από παράσιτα στο σώμα

Η προετοιμασία είναι πολύ απλή - για αυτό πρέπει να τρίψετε 5 σκελίδες σκόρδο σε λεπτό τρίφτη και στη συνέχεια να στείλετε το προκύπτον μύλο σε δοχείο με γάλα (200 χιλιοστόλιτρα). Το μείγμα πρέπει να βράσει για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και, στη συνέχεια, αφήστε το έγχυμα να σταθεί για μια ώρα κάτω από το καπάκι. Πίνετε το παρασκεύασμα γάλακτος-σκόρδου τέσσερις φορές την ημέρα, δύο κουταλιές της σούπας πριν από τα γεύματα. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας δεν είναι μεγαλύτερη από μία εβδομάδα.

Πώς να καθαρίσετε το σώμα με βάμμα μαύρης καρυδιάς

Το βάμμα μαύρου καρυδιού είναι ένα απλό και πολύ αποτελεσματικό φάρμακο που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα περισσότερα από τα γνωστά ελμινθικά και τα αυγά τους. Αυτό το βάμμα μπορεί είτε να αγοραστεί σε φαρμακείο είτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Για να πάρετε ένα σπιτικό προϊόν, πρέπει να γεμίσετε το βάζο με ξηρούς καρπούς και να τα γεμίσετε με βότκα και στη συνέχεια να κλείσετε το δοχείο με ένα σφιχτό καπάκι. Οι μαύροι ξηροί καρποί πρέπει να βρίσκονται σε αλκοολική μαρινάδα σε σκοτεινό μέρος για δύο εβδομάδες, μετά την οποία η σύνθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιατρικά. Για να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια, πρέπει να πίνετε 20 σταγόνες βάμμα καθημερινά, το οποίο αναμιγνύεται με νερό. Πρέπει να πίνετε το φάρμακο μία φορά την ημέρα για δύο εβδομάδες.

Καθαρισμός ευκαλύπτου

Ο καθαρισμός του παχέος εντέρου με ευκάλυπτο αποτελείται από διάφορα στάδια, τα οποία επιτρέπουν μια πραγματικά αποτελεσματική διαδικασία. Πρώτα, πριν πάτε για ύπνο, πιείτε 150 χιλιοστόλιτρα φρεσκοστυμμένου χυμού λεμονιού. Το πρωί, πριν φάτε, πρέπει να κάνετε ένα κλύσμα καθαρισμού και στη συνέχεια ένα άλλο κλύσμα με έγχυση ευκαλύπτου. Για να προετοιμάσετε μια έγχυση ευκαλύπτου, πρέπει να ρίξετε 30 γραμμάρια φύλλων φυτών με ένα λίτρο νερό, προσθέτοντας 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου σε αυτό. Το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο, πρέπει να κάνετε ξανά κλύσμα με έγχυση ευκαλύπτου, μετά το οποίο η πορεία έχει τελειώσει.

Σε ποιον γιατρό πρέπει να πάω για βοήθεια;

Όταν πρόκειται για επίσκεψη σε γιατρό, ο θεραπευτής ασχολείται με το πρόβλημα της διάγνωσης, της διάγνωσης και της θεραπείας. Εάν μιλάμε για μόλυνση ενός παιδιού με ελμινθούς, τότε μπορεί να βοηθήσει ένας παιδίατρος ευρείας ειδικότητας (παιδίατρος).