Πώς να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στο σπίτι με λαϊκές θεραπείες

Τα σκουλήκια είναι παρασιτικά σκουλήκια που ζουν στο ανθρώπινο σώμα και μπορούν να προκαλέσουν μια τόσο σοβαρή ασθένεια όπως η ελμινθίαση. Στο σπίτι, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ελμινθίες με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών. Τα φυσικά συστατικά, σε αντίθεση με τα φάρμακα, έχουν ασφαλή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και δεν βλάπτουν το συκώτι, τα αιμοφόρα αγγεία και την πεπτική οδό.

παράσιτα στο σώμα θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Συμπτώματα προσβολής από σκουλήκια

Υπάρχουν περίπου 300 είδη παρασιτικών σκουληκιών που μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε όργανο τόσο ενός ενήλικα όσο και ενός παιδιού, οπότε η παρουσία τους είναι δύσκολο να διαγνωστεί. Υπάρχουν 4 τρόποι διείσδυσης σκουληκιών στο ανθρώπινο σώμα:

 1. Πεπτικός. Τα αυγά σκουληκιών μπορούν να εισέλθουν στο στομάχι και στο έντερο ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης μη επεξεργασμένου κρέατος ή προϊόντων ψαριού, άπλυτων λαχανικών και φρούτων και βρώμικων χεριών.
 2. Διαδερμική. Οι προνύμφες ελμινθών διεισδύουν στο ανθρώπινο δέρμα στο σώμα κατά την επαφή με το έδαφος ή όταν κολυμπούν σε υδάτινα σώματα.
 3. Μετάδοση. Σκουλήκια εισέρχονται στο σώμα κατά τη διάρκεια του δαγκώματος ενός εντόμου που προηγουμένως επιτέθηκε σε άρρωστο ζώο.
 4. Επικοινωνία και νοικοκυριό. Η μόλυνση συμβαίνει ως αποτέλεσμα επαφής με άρρωστο άτομο ή ζώο.

Τα πιο κοινά σημάδια βλάβης στο ανθρώπινο σώμα από ελμινθίες είναι:

 • Κούραση. Τα σκουλήκια απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε απάθεια και κατάθλιψη.
 • Βήχας. Οι ελμινθίες μπορούν να βλάψουν το αναπνευστικό σύστημα, καθιστώντας δυσκολότερη την αναπνοή.
 • Δυσκοιλιότητα. Τα παράσιτα μπορούν να μπλοκάρουν τα έντερα, καθιστώντας δύσκολο για ένα άτομο να το αδειάσει.
 • Φούσκωμα. Εάν αυτό το σύμπτωμα παρατηρείται για περισσότερες από 2 εβδομάδες, τότε αυτό δείχνει την ήττα του ανθρώπινου σώματος από τα σκουλήκια.
 • Αύξηση ή απώλεια βάρους. Το σώμα αντιδρά στην εμφάνιση ελμινθών με αύξηση της μάζας και η μείωση του αριθμού των κιλών συμβαίνει λόγω της απορρόφησης χρήσιμων μικροστοιχείων από τα σκουλήκια.
 • Κνησμός στον πρωκτό. Εμφανίζεται λόγω της απελευθέρωσης παρασίτων μέσω αυτού.
 • Διάρροια. Τα ελμινθικά εκκρίνουν ουσίες που προκαλούν την εμφάνιση αυτής της κατάστασης.
 • Οδυνηρές αισθήσεις στους μυϊκούς ιστούς και τις αρθρώσεις. Εμφανίζονται λόγω της παρουσίας σκουληκιών στους μυς.
 • Τρίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η τακτική εμφάνιση ενός τέτοιου συμπτώματος υποδεικνύει την ήττα του ανθρώπινου σώματος από παράσιτα.

Λαϊκές θεραπείες κατά των ελμινθών

Τα φαρμακευτικά φυτά σπάνια προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και έχουν ήπια επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, επομένως όχι μόνο οι ενήλικες, αλλά και οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπιστούν μαζί τους. Πριν χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή ιατρική, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μια σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχή θεραπεία των παρασίτων με λαϊκές θεραπείες είναι τα σωστά επιλεγμένα συστατικά και η συμμόρφωση με τη δοσολογία. Για πρώτη φορά, οι λαϊκές μέθοδοι εκτρέφουν μόνο ενήλικες, οπότε μετά από 2 εβδομάδες είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη διαδικασία προκειμένου να καταστραφούν τα σκουλήκια που προέκυψαν από τα αυγά.

Φαρμακευτικά βάμματα

φυτικά βάμματα ενάντια στα παράσιτα στο σώμα

Μπορείτε να αφαιρέσετε τα ελμινθικά στο σπίτι με τα ακόλουθα βότανα:

 • Πίκρα).Ένα βάμμα παρασκευάζεται από αυτό το φυτό, το οποίο βοηθά στην αποβολή στρογγυλών παρασίτων. Οι σπόροι κολοκύθας και τα φύλλα αψιθιάς χύνονται σε ίσες ποσότητες με βότκα σε αναλογία 1: 3, αφαιρούνται σε σκοτεινό μέρος και διατηρούνται για 7 ημέρες. Το φάρμακο λαμβάνεται το πρωί και το βράδυ, ένα ποτήρι τη φορά (πριν από τα γεύματα). Η πορεία της θεραπείας είναι 2 εβδομάδες. Απαγορεύεται η χρήση αψιθιάς για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και για άτομα που πάσχουν από έλκος δωδεκαδακτύλου και στομάχου.
 • Θηρανθεμίς.Οι ταξιανθίες του έχουν ανθελμινθικό αποτέλεσμα, αλλά μόνο οι ενήλικες μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτό το φυτό. Για την καταπολέμηση των σκουληκιών και των σκουληκιών, το tansy αλέθεται σε σκόνη και αναμειγνύεται με μέλι σε ίσες αναλογίες. Το παρασκευασμένο βάμμα λαμβάνεται το πρωί και το βράδυ πριν από τα γεύματα, 50 g το καθένα για 3 ημέρες. Το Tansy είναι τοξικό, επομένως πρέπει να ακολουθείται η σωστή δοσολογία για να αποφευχθούν παρενέργειες όπως έμετος και επιληπτικές κρίσεις.
 • Immortelle. Αυτό το φυτό μπορεί να δηλητηριάσει παράσιτα ταινίας. Το βότανο αθάνατο (2 κουταλιές της σούπας. L. ) χύνεται με βραστό νερό (0, 5 l) και διατηρείται σε θερμός για περίπου 12 ώρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η φαρμακευτική έγχυση φιλτράρεται και λαμβάνεται για 10 ημέρες, 100 g 4 φορές την ημέρα με άδειο στομάχι. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το φάρμακο για μέλλουσες μητέρες και άτομα που πάσχουν από υπέρταση και χολοκυστίτιδα.
 • Φικαρία.Το βάμμα που παρασκευάζεται από αυτό το φυτό βοηθά στην γρήγορη απαλλαγή από τα σκουλήκια που ζουν στο ήπαρ. Χόρτο (1 κουταλιά της σούπας. L. ) Χύνονται 200 ml βραστό νερό, μετά την ψύξη, ο παράγοντας φιλτράρεται και λαμβάνεται 1 κουταλιά της σούπας για 3 ημέρες 2 φορές την ημέρα (πριν από το φαγητό).
 • Buckthorn.Το βότανο (1 κουταλιά της σούπας. L. ) Χύνεται με ένα ποτήρι βραστό νερό και εγχύεται για 3 ώρες. Μετά τη λήξη του χρόνου, ο παράγοντας φιλτράρεται και λαμβάνεται σε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. 4 φορές την ημέρα.

Μπορείτε να παρασκευάσετε ανθελμινθικά βάμματα από τα ακόλουθα προϊόντα:

 • Σκόρδο.Για τη θεραπεία των παιδιών, χρησιμοποιείται ως εξής: η πρώτη ύλη κόβεται κατά μήκος, το μισό εφαρμόζεται στη φτέρνα και στερεώνεται με γύψο, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα στοιχεία που απελευθερώνονται από το προϊόν απορροφώνται στο αίμα και σκοτώνουν τα παράσιτα. Σε ενήλικες, μπορεί να σκοτώσει τις ταινίες. Για αυτό, το σκόρδο, το κεχρί, η αλατισμένη ρέγγα, το γάλα και ο κρόκος αναμιγνύονται σε ίσες αναλογίες και πίνουν μία φορά την ημέρα, 100 ml.
 • Τζίντζερ.Τεμαχισμένη φρέσκια ρίζα (0, 5 kg) χύνεται με βότκα (0, 5 l) και λαμβάνεται εντός 2 εβδομάδων, 1 κουταλάκι του γλυκού. μισή ώρα πριν από τα γεύματα.
 • Σπόροι κολοκύθας.Αυτό το προϊόν είναι μη τοξικό και βοηθά στην απομάκρυνση των σκουληκιών στο αρχικό στάδιο, μπορεί να ληφθεί από παιδιά και έγκυες γυναίκες. Οι σπόροι (200 g) τηγανίζονται σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι, αναμειγνύονται με 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. μέλι. Το φάρμακο εγχύεται για 12 ώρες και στη συνέχεια καταναλώνεται ταυτόχρονα.
 • Κρεμμύδι.Ένα μεγάλο κρεμμύδι χύνεται με βραστό νερό (200 ml) και εγχύεται για 12 ώρες. Το πρωί, το παρασκευασμένο βάμμα πίνεται με άδειο στομάχι. Απαγορεύεται η διεξαγωγή τέτοιας θεραπείας σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση.
 • Καρύδια.Το Pericarp (100 g) πρέπει να χυθεί με οινόπνευμα (0, 5 l) και να εγχυθεί για 7 ημέρες. Πάρτε το φάρμακο για 2 εβδομάδες, το πρωί και το βράδυ για 1 κουταλάκι του γλυκού.
 • Καρότο.Το προϊόν χρησιμοποιείται για τη θανάτωση των σκουληκιών, των σκουληκιών και άλλων παρασίτων. Για 2 εβδομάδες, 3 φορές την ημέρα, πιείτε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό καρότου.

Το πικάντικο φαγητό προκαλεί δυσφορία και εμποδίζει την ανάπτυξη εντερικών παρασιτικών σκουληκιών.

Κλύσματα

Ο αγαπημένος βιότοπος των ελμινθών είναι τα έντερα, επομένως, με τη βοήθεια των κλύσματος, μπορείτε να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τα παράσιτα. Η διαδικασία πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες:

 1. Για να αποτρέψετε την είσοδο βακτηρίων, πλύνετε και απλώστε φρέσκα κλινοσκεπάσματα.
 2. Προ-πιείτε μερικά ποτήρια νερό και πηγαίνετε στην τουαλέτα για να ξεπλύνετε τα έντερα.
 3. Μια κατάλληλη στάση για κλύσμα βρίσκεται στο πλάι σας. Το υγρό πρέπει να εισάγεται σταδιακά.
 4. Μετά από αυτό, πρέπει να ξαπλώσετε σε χαλαρή κατάσταση για 15 λεπτά.
κλύσμα για την απομάκρυνση των παρασίτων

Μια λύση κλύσματος μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ακόλουθες συνταγές:

 • Σκόρδο και γάλα.Αυτό το κλύσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο: βάλτε 2 σκόρδα κομμένα σε μια σκελίδα σε βραστό γάλα (0, 5 l) και βράστε για 5 λεπτά, στη συνέχεια ψύξτε και φιλτράρετε το προϊόν. Δεν συνιστάται να κάνετε κλύσμα σκόρδου-γάλακτος για άτομα με παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα, της καρδιάς και των νεφρών.
 • Σόδα.Υλικό σε ποσότητα 1 κουτ. αραιωμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατεμένο καλά, βάλτε στη φωτιά και φέρετε σε θερμοκρασία +40 μοίρες. Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα, η διαδικασία πραγματοποιείται όλη την εβδομάδα. Απαγορεύεται η χρήση κλύσματος σόδας για έγκυες γυναίκες και παιδιά που δεν έχουν ακόμη κλείσει τα 3 τους χρόνια.
 • Συλλογή φαρμακευτικών βοτάνων.Μέντα, φασκόμηλο, χαμομήλι, φύλλα σταφίδας και ευκάλυπτος (2 κουταλιές της σούπας το καθένα) χύνονται με ένα ποτήρι βραστό νερό και βράζονται για 10 λεπτά σε υδατόλουτρο, στη συνέχεια ο ζωμός ψύχεται και φιλτράρεται. Συνιστάται να κάνετε τη διαδικασία το πρωί - 2 ώρες πριν από το φαγητό.