Πώς να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα

Η ελμινθίαση είναι μια ομάδα ασθενειών που προκαλούνται από παράσιτα ή σκουλήκια. Ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί από επαφή με μολυσμένους ασθενείς, με κατανάλωση ψαριού και κρέατος που δεν έχουν υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία και με τη μη τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής. Ανάλογα με τον τύπο του σκουληκιού που προκάλεσε την εισβολή, ο γιατρός συνταγογραφεί ένα πρόγραμμα διόρθωσης. Μαζί με τα φαρμακευτικά σκευάσματα, οι γιατροί συνιστούν να καταφύγετε στη βοήθεια βοτάνων και φυτών.

Θεραπεία

Απαιτείται η θεραπεία της ελμινθίασης με πολύπλοκο τρόπο. Όλες οι δραστηριότητες χωρίζονται σε τρία στάδια:

 1. Προετοιμασία. Στον ασθενή εμφανίζεται διαιτητική τροφή. Χάρη στα τρόφιμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δυσμενές περιβάλλον για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των σκουληκιών. Ως αποτέλεσμα, τα παράσιτα πεθαίνουν και φεύγουν από το σώμα.
 2. Φαρμακευτικός. Κατά τη διάρκεια της φάσης, οι γιατροί συστήνουν τη χρήση χαπιών και φαρμάκων. Η επιλογή εξαρτάται από τον τύπο του παρασίτου που προκάλεσε την παθολογία και τη γενική κατάσταση του ατόμου.
 3. Ανάκτηση. Τα σκουλήκια είναι παράσιτα που, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και ανάπτυξης στο ανθρώπινο σώμα, απελευθερώνουν τοξικές ουσίες που δηλητηριάζουν το σώμα. Μετά τη θεραπεία, ένα άτομο πρέπει να λάβει ένα σύμπλεγμα πολυβιταμινών για να αποκαταστήσει τη γενική υγεία.

Διατροφή

Για να καθαρίσει αποτελεσματικά το σώμα από τα σκουλήκια, να αφαιρέσει τις τοξίνες και τα προϊόντα αποσύνθεσης του σκουληκιού, ο ασθενής θα πρέπει να αναθεωρήσει το καθημερινό μενού. Ένα άτομο πρέπει να τηρεί τους κανόνες της διατροφικής διατροφής:

 1. Η βάση του καθημερινού μενού πρέπει να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά.
 2. Η υποχρέωση προσθήκης τροφών με αντιπαρασιτικό αποτέλεσμα στη διατροφή: σκόρδο, κρεμμύδια, ρόδι, λάχανο, σπόροι κολοκύθας.
 3. Αρνηθείτε να πιείτε αλκοόλ, καφέ, εξευγενισμένα ή / και μειώστε την ποσότητα τους στο ελάχιστο.
 4. Εμπλουτίστε το καθημερινό μενού με τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες: λιναρόσπορο, παντζάρια.
 5. Εξαιρούνται τα τηγανητά, λιπαρά.
 6. Υπάρχουν γαλακτοκομικά προϊόντα.
 7. Απορρίψτε πιάτα με ψάρι και κρέας.
 8. Τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία πριν από το μαγείρεμα.
 9. Απορρίψτε τρόφιμα που περιέχουν άμυλο.
 10. Πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα υγρού την ημέρα.

Η σωστή διατροφή σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε γρήγορα τα σκουλήκια στο σπίτι και να μειώσετε τον κίνδυνο υποτροπής.

Φάρμακα

Όλα τα φάρμακα κατά των σκουληκιών χωρίζονται σε δύο τύπους: ένα ευρύ φάσμα δράσης και ένα στενό. Με την επιφύλαξη της δοσολογίας και των κανόνων χρήσης, ο ασθενής απαλλάσσεται εντελώς από τα σκουλήκια, καθαρίζει το σώμα από τα απόβλητα και τη σήψη των σκουληκιών. Τα φάρμακα στενού φάσματος χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 1. Protivocestodnoy αντιμετωπίζουν με επιτυχία παράσιτα ταινίας.
 2. Οι αντι-νηματοδικοί αντιμετωπίζουν ένα διαφορετικό είδος ταινιών.
 3. Protivotrematodoznye επηρεάζουν Fluke σκουλήκια.
παράσιτο trematode πώς να αφαιρέσετε από το σώμα

Τα φάρμακα ευρέως φάσματος βοηθούν στην αντιμετώπιση όλων των τύπων ελμινθών.

Πριν από τη χρήση φαρμάκων, ο ασθενής πρέπει να συμβουλευτεί γιατρό. Όλα τα ανθελμινθικά είναι τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν διάφορες παρενέργειες:

 • δυσπεψία;
 • αλλεργική αντίδραση ·
 • αυπνία;
 • ημικρανία;
 • ναυτία και έμετος.
cestode παράσιτο πώς να αφαιρεθεί από το σώμα

Γνώμη γιατρών

Όλα τα φάρμακα που επηρεάζουν τα σκουλήκια είναι τοξικά και μπορούν να βλάψουν ένα άτομο. Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η ελμινθίαση στο σπίτι χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών φαρμάκων.

Διδάκτωρ Ιατρικών Επιστημών

Ο γιατρός των ιατρικών επιστημών σημείωσε ότι για να απαλλαγούμε από τις ελμινθίες, αρκεί να αποκατασταθεί η ισορροπία οξέος-βάσης. Η ουσία της θεραπείας έγκειται στις ακόλουθες αρχές:

 1. Ο ασθενής πρέπει να εγκαταλείψει τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα κρέατος.
 2. Η βάση του μενού πρέπει να αποτελείται από λαχανικά και φρούτα.
 3. Απαιτείται καθαρισμός του γαστρεντερικού σωλήνα. Για αυτό, δεν αρκεί η χρήση κλύσματος, το μάθημα πρέπει να πίνεται και το φάρμακο. Η επιλογή των δισκίων γίνεται από το γιατρό, με βάση τα χαρακτηριστικά του σώματος.
 4. Ο καθαρισμός του σώματος με μαγειρική σόδα είναι το τελευταίο βήμα για να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια. Διαλύστε τη σόδα στην άκρη ενός κουταλιού του γλυκού σε ζεστό νερό, πιείτε 15 λεπτά πριν από τα γεύματα. Μετά από τρεις ημέρες, αυξήστε τη σόδα στο ένα τρίτο του κουταλιού. Μετά από άλλες τρεις ημέρες, πρέπει να πάρετε μισή κουταλιά. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 15-30 ημέρες.

Διδακτορικό στις Βιολογικές Επιστήμες

Υποψήφιος Βιολογικών Επιστημών έχει αναπτύξει ένα σύστημα αφαίρεσης σκουληκιών. Μέθοδος καθαρισμού:

 1. Ο ασθενής πρέπει να καθαρίσει τα έντερα. Η καλύτερη θεραπεία για αυτό είναι ένα κλύσμα. Για να προετοιμάσετε το διάλυμα, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε 2 λίτρα ζεστό νερό. Η πορεία της θεραπείας είναι ένας μήνας. Για την πρώτη εβδομάδα, θα πρέπει να βάζετε ένα κλύσμα καθημερινά. Τη δεύτερη εβδομάδα κάθε δεύτερη μέρα. Στην τρίτη, δύο μέρες αργότερα. Την τελευταία εβδομάδα - κάθε τρίτη ημέρα.
 2. Το επόμενο βήμα είναι ο καθαρισμός με σκόρδο. Απαιτείται να τρώτε μια σκελίδα σκόρδο το πρωί με άδειο στομάχι για 3 εβδομάδες. Δεν μπορείτε να φάτε νωρίτερα από μία ώρα μετά τη διαδικασία.
 3. Κατά τον καθαρισμό των εντέρων με σκόρδο, απαιτείται επιπλέον να πίνετε ζωμό βρώμης. Για να προετοιμάσετε το προϊόν, πρέπει να ρίξετε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη βρώμη με βραστό νερό και να αφήσετε για 4 ώρες σε ένα θερμός. Πίνετε σε μικρές γουλιές όλη την ημέρα.

Λαϊκός θεραπευτής

Ο θεραπευτής ισχυρίζεται ότι για να απαλλαγούμε από την ελμινθίαση, απαιτείται να καθαρίσουμε όχι μόνο τα έντερα, αλλά και το σώμα στο σύνολό του. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να τηρήσετε τον αλγόριθμο ενεργειών:

 1. Ο καθαρισμός του εντέρου πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα κλύσμα λεμονιού: κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού διαλύονται σε 2 λίτρα νερό και η διαδικασία πραγματοποιείται.
 2. Για να καθαρίσετε το συκώτι, αφιερώνεστε 3 ημέρες σε δίαιτα μήλου.
 3. Τα νεφρά καθαρίζονται με διαιτητικό γεύμα δύο εβδομάδων πάνω σε καρπούζι και καρβέλι.

Βότανα και φυτά

Τα βότανα και τα φυτά συμβάλλουν στο σχηματισμό ενός περιβάλλοντος στο ανθρώπινο σώμα που είναι ακατάλληλο για την ανάπτυξη και ανάπτυξη σκουληκιών. Προϊόντα με τις ακόλουθες γεύσεις είναι κατάλληλα:

 1. Ζεστό: τζίντζερ, γαρύφαλλο, πιπέρι.
 2. Ξινή: λεμονόχορτο, ξινή και ραβέντι.
 3. Πικρό: αψιθιά, ρίζα καλαμού.

Τα σκουλήκια αρέσουν στις γλυκές γεύσεις. Εάν ο ασθενής δεν έχει αναθεωρήσει το μενού, δεν τηρεί τους κανόνες της διατροφικής διατροφής, τότε θα είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί η ελμινθική εισβολή.

Καθαρισμός του σώματος από παράσιτα με λαϊκές θεραπείες:

 1. Γαρύφαλλο. Βάλτε τα μπουμπούκια του γαρίφαλου μέσα σε ένα μύλο κρέατος μέχρι να επιτευχθεί μια ομοιογενής μύκητα. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι με νερό.
 2. Θηρανθεμίς. Ανακατέψτε 2 κουταλιές αποξηραμένα λουλούδια με ένα λίτρο βραστό νερό, στραγγίστε και αφήστε για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Με ελμινθίαση, πάρτε μισό ποτήρι 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
 3. Sagebrush. Απαιτείται αφέψημα ή έγχυμα του φυτού πριν από τα γεύματα δύο φορές την ημέρα, 100 ml. Εάν η κατανάλωση μιας δόσης κάθε φορά είναι προβληματική, μπορείτε να διαιρέσετε την πρόσληψη σε 4 φορές, δύο κουταλιές της σούπας. Η πορεία της θεραπείας διαρκεί περισσότερο από 14 ημέρες. Με μια παραμελημένη ελμινθική εισβολή, η αψιθιά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί για περισσότερο από ένα μήνα.
 4. ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας σπόρους λιναριού με 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Επιμείνετε 12 ώρες σε θερμός. Πίνετε 100 ml 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Η πορεία της θεραπείας είναι 7 ημέρες.

Συνταγές με βάση το σκόρδο:

 • Κλύσμα σκόρδου. Μερικές σκελίδες σκόρδου περνούν μέσα από ένα μύλο κρέατος και αναμειγνύονται με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Επιμείνετε 10-12 ώρες. Το πρωί, φιλτράρετε και πραγματοποιήστε ένα κλύσμα. Τα κλύσματα γίνονται καθημερινά για 6 ημέρες.
 • Θεραπεία με σκόρδο και γάλα. Αυτό το φάρμακο λαμβάνεται 3 φορές την ημέρα για μια εβδομάδα. Για προετοιμασία, 10-12 σταγόνες φρεσκοστυμμένου χυμού σκόρδου αραιώνονται σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα.
 • Έγχυμα με χρένο. Πάρτε 30 γραμμάρια ψιλοκομμένης ρίζας χρένου και σκόρδου, ανακατέψτε. Το μίγμα χύνεται με ένα λίτρο νερό και επιμένει για 10 ημέρες. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα.

Όλα τα χρήματα δίνονται ως εισαγωγή, ένας γιατρός συνταγογραφεί ένα θεραπευτικό σχήμα.

Η ελμινθίαση είναι μια σοβαρή ασθένεια που απαιτεί άμεση θεραπεία. Η προσέγγιση της θεραπείας πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Στο τέλος του μαθήματος, ο ασθενής δείχνει τη χρήση συμπλεγμάτων βιταμινών και μετάλλων για την αποκατάσταση της δύναμης και της υγείας, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.